Topli mirisi za dom: Izradite sami mirisne češere

Unesite prirodu u dom, čak i u dane kada priroda miruje. Češeri koje ste prikupili mogu biti i dekorativan detalj i savršena baza za mirisnu rapsodiju koja će odražavati vašu kreativnost. Za njihovu prezentaciju predlažemo - minimalizam!

Brz i vrlo dekorativan način da unesete divne mirise u dom su češeri u kombinaciji s eteričnim uljima. Operite češere pod vodom, položite ih na papir za pečenje i „pecite“ ih na oko 100 °C dok se ne otvore. Ujedno ćete uništiti sve nametnike, otopiti smolu i slično.

Nakon toga ih pošpricajte unaprijed pripremljenim mirisnim sprejem u koji ste dodali željena eterična ulja, odložite ih u plastičnu vrećicu, dobro zatvorite, lagano protresite te ostavite da odstoje minimalno 24 sata. Umjesto sprejem, možete se poslužiti i samo eteričnim uljima, direktno ih kapati na češere te ih zatvoriti u vrećicu da upiju miris.

Nakon što češere izvadite iz vrećice, možete ih položiti u posudu i dodatno dekorirati cimetom, đumbirom ili drugim prirodnim mirisima i aranžirati s drugim elementima – ukrasima i voćem – ili ih posložiti u vjenčić. Ako imate veće primjerke češera, možete ih koristiti pojedinačno te dekorirati sušenim voćem, estetski privlačnim začinima i slično. Lijepo zamotani, mogu biti zanimljiv dar.

Suzana Antonić, www.omnesartes.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci