Napravite sami: Svijeće dekorirane osušenim cvijećem

Uz malo kreativnosti i spretnosti, osušenom bilju možete udahnuti novi život i „izložiti“ ga u voštanim svijećama. Ovi će unikatni izlošci biti divan podsjetnik na dane provedene u prirodi, a svojim će plamenom osvijetliti i ugodom ispuniti kratke zimske dane

Potrebno vam je:
sušeni biljni materijal
svijeća
škare
metalna žlica
bijela svijeća za ukrašavanje

1. Sakupite razno bilje, cvjetove, latice i listove pa napravite herbarij, pažljivo polažući zeleni materijal između bijelih listova papira kako bi se nekoliko dana sušio i prešao ispod teških knjiga. Za ukrašavanje manjih svijeća birajte sitnije dijelove biljke, cvjetove i listove.

2. Osušenu biljku položite na svijeću, zagrijte žlicu na vatri druge svijeće pa je nježno prislonite na osušenu biljku. Vruću žlicu nježno i ravnomjerno povlačite po površini biljke. Ne prislanjajte je presnažno i predugo na jedno mjesto kako se vosak ne bi previše rastopio i da se svijeća ne bi slomila. S vremenom ćete najbolje naučiti koliko žlica treba biti topla da bi se biljni ukras ujednačeno zalijepio na svijeću. Kad je fiksirate, eventualni višak biljke odrežite škarama.

3. Ako niste zadovoljni kako zalijepljene biljke ili njihovi dijelovi izgledaju, možete ih kamuflirati nanoseći tanki sloj voska. Da biste to učinili, rastopite vosak i uzmite šalicu koja je malo šira od svijeće. U nju ulijte tekući, topli, ali ne kipući vosak. Držeći dekoriranu svijeću za fitilj, umočite je u vosak 1 - 2 sekunde kako bi se na nju pričvrstio ravnomjeran sloj novog voska koji će prikriti nedostatke.

svijeće

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci