Na putu do organiziranog doma: Napravite lažno predsoblje

U nekim životnim prostorima jednostavno ne možemo imati tradicionalno predsoblje, osobito u malom stanu s dugim hodnikom i malim sobama. U tom slučaju možda bi vam bilo najbolje razdijeliti funkcije predsoblja na nekoliko mjesta u kući pri čemu bi svaka pojedina funkcija imala svoje mjesto. Razmislite o tome kako se krećete prostorom kad uđete u kuću i u skladu s tim odredite ta mjesta

Na zid uz sama ulazna vrata postavite vješalicu za ključeve i viseći uložak za poštu. Kad uđete, prvo ćete objesiti ključeve i poštu staviti na njeno mjesto.
Zatim ćete htjeti izuti prljave čizme i spustiti torbu. U uskom hodniku samo malo ispod police za ključeve postavite metalnu policu za cipele – možda onu vrstu koja ima dodatnu policu za torbice. Ili na zid iznad toga postavite kuke na koje ćete vješati torbe.

I na kraju ćete htjeti objesiti kaput ili jaknu. Ako nema ormara za odjeću, bit će dobre i kuke za kapute te polica s košarom za rukavice, šešire i šalove.

I to je to! Sada se možete opustiti u svojem organiziranom domu ne brinući se ujutro, kad morate izletjeti van i uhvatiti autobus, jeste li izgubili rukavice, ključeve ili torbicu.

dom

Formula urednog doma, mirnog uma i sretnog srca

Uredite starinski ormar za svoje dijete

Organizirajte smočnicu

Napravite prirodna sredstva za čišćenje kupaonice

Iz knjige Tony Hammersley ‘Dobro organiziran dom’ (Školska knjiga 2017.)

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci