List kao slikarsko platno: Pogledajte zelene radove minucioznih umjetnika

Kada je kreativnost u pitanju pravila nema, a mašta je granica. Tako su ova dva umjetnika odlučila odbaciti ustaljene umjetničke forme i svoje talente prikazati, ni manje ni više, nego na lišću!

Umjetnost na lišću

Mnogi jure kroz život ne obraćajući pozornost na detalje. Toliko toga smatramo običnim, nevažnim i uzimamo zdravo za gotovo. Malo tko zastane da pobliže pogleda list, a upravo u djelićima prirode odražava se sva njezina veličanstvenost, kaže američka umjetnica Hillary Waters Fayle koja se proslavila dekoracijama od lišća.

U novoj kolekciji Botanical Stitchwork listove drveća pažljivo je osušila kako bi ostali zeleni te je na njima izvezla raskošne cvjetne i ornamentalne motive. Na taj način, objašnjava umjetnica, simbolično povezuje prirodu s ljudskim dodirom. Pritom slijedi zero waste filozofiju prenamjene i nebacanja stvari – ne kupuje novi konac, nego ga pronalazi kod ljudi koji ga već imaju, ali je ostao neiskorišten.

Hillary Waters Fayle 5

Hillary Waters Fayle 4

Hillary Waters Fayle 3

I japanski umjetnik poznat kao Lito Leaf Art čini čuda s lišćem izrezujući na njemu bajkovite motive nevjerojatnom preciznošću. Svoje zelene minijature fotografira s nebom u pozadini da bi, kako kaže, promatrači mogli zamisliti beskrajne svjetove što se kriju u tim sićušnim kreacijama.

Lito Leaf Art 10

Lito Leaf Art 1

Lito Leaf Art 6 

 

Ivana Vodogažec

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci