Kućica za ptice od plastičnih boca

Pružite im lijepo utočište od recikliranog materijala

Sve što će vam biti potrebno su dvije boce; jedna manja, od koje ćete skalpelom izrezati dno, te jedna veća, od koje ćete izrezati gornju trećinu koja će poslužiti kao krov kućice. Poslužiti mogu boce od jedne i dvije litre. Trebat će vam, također, malo špage, univerzalnog ljepila, malo rafije i koji kamenčić.  

diyPOSTUPAK: Boce možete obojiti tako što ćete prvo nanijeti temeljnu boju za plastiku, a nakon što se osuši, na nju nanesite akrilnu boju u željnoj nijansi. Mi smo koristili boju sa strukturom pijeska da bismo imitirali fasadu.

Oboje nanesite kistom ili tapkajući spužvicom. Nakon što se sve osuši, krov zalijepite na vrh ku­ćice pomoću univerzalnog ljepila. Ne koristite silikonsko ljepilo jer ono može deformirati i rastopiti tanju plastiku.

Zalijepite, također, i špagu oko grlića boce pa napravite čvorove na krajevima da se ne bi počela odmatati. Ostavite dva kraja špage dovoljno dugim da ih možete zavezati za drvo.

Mi nismo bušili rupe i kroz njih provlačili špagu kako krov kućice ne bi prokišnjavao. U dno kućice stavite nekoliko kamenčića da bi kućica odolijevala blažem vjetru te na njih namotajte malo rafije i kreirajte malo gnijezdo. Postavite kućicu u prirodi i pričekajte ptičicu koja će je prisvojiti.

Suzana Antonić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci