Fenomenalan "luster" od plastičnih žličica

Ne bacajte plastične žlice koje ste kupili za dječji rođendan ili koje dobijete uz ručak koji naručujete na poslu. Mogu vam poslužiti u izradi iznenađujuće lijepog i korisnog ukrasa – viseće svjetiljke kojoj će se svi diviti

Za izradu sjenila potrebna vam je jedna velika boca u kojoj je bila voda (mi smo koristili bocu od 7 l) te 40-ak plastičnih žlica, silikonsko ljepilo i malo strpljenja. Sjenilo će krasiti vaš životni ili radni prostor, a njime ćete većoj količini plastike dati novu namjenu.

neodoljivo sjenilo 4POSTUPAK: Ovisno o željenoj veličini sjenila, skalpelom odrežite dno boce od ostatka; možete odrezati sasvim pri dnu ako želite da svjetiljka bude duga ili nekoliko centimetara više ako želite da bude malo manja. Pripremite žličice tako što ćete kliještima odrezati, tj. skratiti dršku žličice na samo centimetar, dva.

Zagrijte silikonsko ljepilo. Nanosite ga na vrh drški i slažite žličice jednu do druge krećući od dna boce. Svaki sljedeći red žličica slažite na prethodni red, prekrivajući prazne prostore vrhom žlice. I tako redom, red po red žličica, a kad dođete do uskog dijela, odnosno grlića boce, odrežite žličice napola i zalijepite ih tako da prekrijete prozirnu plastiku boce i – sjenilo je gotovo!

Dalje je na vama da izaberete hoćete li ga staviti na stojeću ili viseću svjetiljku ili nešto slično.

Idealno je ako nađete grlo za žarulju koje ima navoj; upravo će taj navoj držati sjenilo na svom mjestu. Ovakvo sjenilo jednostavno je i za održavanje; skinite ga s grla žarulje, operite vodom, osušite i vratite na mjesto jer plastika dobro podnosi vodu.

neodoljivo sjenilo 2    neodoljivo sjenilo 3

*Svjetiljku možete napraviti sami, ali ako niste vični radu sa strujom i ne znate sami spojiti žice s grlom žarulje, radije potražite pomoć. Za ovakvo sjenilo idealne su štedljive i LED žarulje jer ne odašilju toplinu.

Suzana Antonić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci