Video: Kako prirodno obojiti uskrsna jaja

Razveselila su nas i inspirirala ova uskrsna jaja koje je food blogerica Mateja Zvirotić Andrijanić obojila prirodnim bojama. Pogledajte, jedno je ljepše od drugoga! Naučite kako ih pripremiti uz njezin DIY video i uživajte u jedinstvenim uskrsnim dekoracijama

Slavonka sa zagrebačkom adresom Mateja Zvirotić Andrijanić, po profesiji je politologinja, a po vokaciji vječna sanjarka i fotografkinja. Kako sama kaže ona je „žena s glavom u oblacima koja je beskrajno zaljubljena u stvaranje lijepog“. Blog o hrani pokrenula je prije dvije godine jer je željela imati mali, vlastiti online kutak koji će biti spoj njezine dvije velike ljubavi - hrane i fotografije. Za nas je otkrila svoju filozofiju dobre hrane, a na kraju predstavljanja pogledajte njezin film o bojanju uskrsnih jaja prirodnim bojama. Nas je oduševio! 

Mateja Zvirotić AndrijanićŠto me inspirira, kakvu hranu volim…

Puno je toga što me inspirira. Nekada je inspiracija vizualna - vidim namirnicu koja me privuče svojim živahnim bojama i već u glavi smišljam kakav šareni tanjur bih mogla složiti. Često je mirisna i taktilna, a najčešće je naravno, okusna. Odlazak na tržnicu mi je kao food blogeru jedan od najvažnijih izvora inspiracije jer je nabavka namirnica na taj način više od običnog šopinga: to je doživljaj u kojem su spojeni svi ovi podražaji, a nekada mi i kumica s placa da dobar savjet kako pripremiti neku namirnicu. Osim toga, dosta me inspiriraju i priroda te obiteljska bašča. Moja prehrana je kombinacija nekih starih, obiteljskih recepata te nešto drugačijih, modernih recepata iz najpoznatijih svjetskih kuhinja. U zadnje vrijeme sam u prehranu uključila više samoniklog bilja i fermentiranu hranu poput domaćeg kefira i sira i sourdough kruha, a najvažnije mi je da se hranim sezonski, koliko god je to moguće.

Gdje i kako sam naučila kuhati…

Ja vam nemam onu romantiziranu priču kako sam kao mala pekla kolače s mamom i bakom. Zapravo, kuhanje me uopće nije zanimalo dok nisam došla u Zagreb na faks i malo pomalo, uz dečka, počela sama kuhati neka jednostavnija jela. Tu sam shvatila koliko volim otkrivati nove okuse i kako uživam u kuhanju i isprobavanju nekih malo drugačijih, nekonvencionalnih recepata i tako je sve krenulo.

Kako vidim budućnost svog bloga…

Ne bih puno otkrivala o planovima jer se oni često znaju promijeniti, to vidimo i sami, no i dalje ću nastojati kuhati i stvarati jela koja su fina, kreativna, sa što više svježih i lokalnih sastojaka. U kuhinji sam u zadnje vrijeme najviše fokusirana na to da iz nje izlazi što manje otpada, dakle da namirnice iskoristim do njihovog maksimuma te se samim time još malo više približim održivom načinu života.

 

Više Matejinih kreacija potražite na blogu Food and mood

Mateja Zvirotić Andrijanić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci