Affirmation Wall: ljubav i motivacija na zidovima

Projekt Affirmation Wall pokrenula je grafičarka i arhitektica Tamara Musulin koja je u želji da spoji ljubav prema lijepim interijerima, grafičkom dizajnu i pisanoj riječi stvorila zidne naljepnice s motivacijskim i ljubavnim porukama. Osnovna vizija ovog uspješnog hrvatskog proizvoda i danas je da inspirira, ohrabruje i veseli i tako pridonosi širenju pozitivnih vibracija u nama i oko nas. Više o ovim zanimljivim zidnim naljepnicama ispričala nam je Tamara Musulin

Kako se u vašoj glavi rodila ideja zidnih naljepnica? Kako je započeo vaš put stvaranja?

Moj je životni prostor oduvijek bio oblijepljen papirićima s raznim poticajnim porukama i afirmacijama koje sam sama sebi ispisivala da me podsjete na ono bitno, da me ohrabre i inspiriraju.

Jedna od mnoštva knjiga koja se nalazila u mojoj biblioteci i koja me najviše inspirirala, bila je knjiga japanskog profesora Masaru Emota. On je fotografirao zamrznute kristale vode uz koje je prethodno projicirao određene riječi. Pokazalo se da ukoliko su projicirane riječi mračne, teške, s negativnim nabojem, voda bi se zamrznula u ružnim, izvitoperenim oblicima. Ako bi se proces ponovio s ispisanim riječima pozitivne energije kao npr. radost, ljubav, sreća, mir, voda se kristalizirala u prekrasnim oblicima. S obzirom da je većina ljudskog tijela voda, dr. Emoto objasnio je kako i na koji način okolina, riječi i prizori djeluju na nas, ali i na koji način mi istovremeno djelujemo sami na sebe i na svoju okolinu. Odatle je krenula ideja, grafički oblikovati pozitivne riječi i afirmacije, dizajnirati proizvod, jednostavan za aplikaciju (koji zamjenjuje post-it papiriće) koji postaje oblikovno sadržajni dio prostora u kojem živimo i boravimo.

Tako je osnovan Afirmacijski zid d.o.o., mala hrvatska tvrtka koja je započela s radom 2010. godine. Usred već raširene krize iskoračila sam na naše malo tržište i na moju veliku radost, privukla pozornost i interes mnoštva ljudi.

Tamara MusulinTamara Musulin

Smatrate li da su vaše zidne naljepnice svojevrsni energetski aktivatori? Kako one mogu utjecati na prostor u kojem živimo?

Osim estetske komponente naljepnice zaista imaju i funkciju snažnih energetskih aktivatora. AffirmationWall naljepnice, stavljene na zidove, šire svoju vibraciju u prostor i podsjećaju nas na univerzalne vrijednosti. Čitajući mnoge knjige o učinku afirmacija i proučavajući neuroznanstvene dokaze o tome da okružimo li se pozitivnim putokazima i podsjetnicima te ih pustimo da svakodnevno ulaze u našu svijest i podsvijest, postalo mi je jasno da se na taj način otvara jedan od putova za uravnotežen život bez straha, utemeljen na pronalaženju vrijednosti unutar sebe. Smatrala sam to iznimno važnim s obzirom da smo okruženi mnoštvom negativnih i konzumerističkih vizualnih sadržaja koji nas udaljavaju od sreće, zadovoljstva, ljubavi i naše prave prirode.

Također, od davnina je poznato da je prostor u kojemu živimo, boravimo i radimo živi prostor koji snažno utječe na naše fizičko, emocionalno, mentalno i duhovno stanje. Zato je razumljivo da implementiranjem harmonično i skladno oblikovanih sadržaja možemo unijeti pozitivnu energiju u svoj život.

afirmacijske naljepnice

Kako danas izgleda vaš proces osmišljavanja i izrade naljepnica? Mogu li klijenti naručiti i personalizirane naljepnice po svojim željama?

Tijekom vremena, stvorio se tim od nekoliko entuzijastičnih žena, koje su svojim znanjem i radom doprinijele napretku tvrtke i razvoju poslovanja. Jedna od njih je Jasna Maslać, feng shui master, koja savjetuje o usklađivanju energija unutar prostora kako bi učinak naših naljepnica i poruka bio što bolji. U tom smislu često je bitno znati na koju stranu svijeta je najučinkovitije postaviti određeni sadržaj i u kojoj boji.

Sve se naljepnice proizvode kod nas u našoj maloj tvrtci. Najprije zatinjaju kao ideja u srcu, zatim se počinju oblikovati u glavi, pa onda crtaju, ispisuju i dizajniraju. Zatim kreće proizvodnja i realizacija gotovih proizvoda uz pomoć strojeva, ali ništa ne bi bilo od svega da nije spretnih ruku Lidije Likar i Jasne Toth. Rezultati su prekrasni.

U ovih šest godina “oblijepili” smo zidove mnogih stanova, poslovnih prostora, ureda,  vrtića, škola, polikinika, ordinacija, apartmana, kafića, restorana, fitness dvorana...

Kod nas se uvijek mogu naručiti personalizirane naljepnice i tekstovi. Nekada klijenti imaju svoje ideje i tekstove koje mi onda grafički oblikujemo i uklapamo u prostor, vodeći računa o cjelokupnom interijeru i kontekstu prostora. Mi osobno vjerujemo u sve sto pišemo, crtamo i stvaramo. Vjerujem da je upravo u tome tajna uspjeha u bilo kojem poslu.

afirmacijske naljepnice

Svoj najnoviji projekt 'Kad zidovi obuku ljubav' ostvarili ste u suradnji s mladom hrvatskom spisateljicom Ingrid Divković. O čemu se radi?

Moram priznati, oduvijek mi je bila želja uspostaviti suradnju sa nekim hrvatskim piscem i stvoriti u potpunosti hrvatsku priču i proizvod. Zaista spontano, a mogla bih i reći da je Svemir odradio svoje, nas smo se dvije povezale i tako je započela ova prekrasna priča. Ingrid je autorica jedne od najprodavanijih knjiga u Hrvatskoj u prošloj godini “J..e li vas ego?” i ujedno autorica osobnog bloga o pozitivnom i inspirativnom načinu življenja. Iskreno smatram da je svaki njen tekst duboko inspirativan, životan, vibrirajući te da dopire do duše čitatelja. Za početak dizajnirana je linija od 15 naljepnica s Ingridinim citatima koje se za sada mogu vidjeti i naručiti na našim facebook stranicama.

Gdje se još mogu kupiti Affirmation Wall naljepnice?

Trenutno sve kontakte, narudžbe i prodaju ostvarujemo putem naše facebook stranice, budući da je web shop trenutno u redizajnu, no vjerujemo da će uskoro biti gotov i ponovo pokrenut. Osim facebooka naši se proizvodi mogu kupiti u trgovinama Algoritam, Profil, Mozaika, Tisak Medija, Super Konzum, Home Sweet Home i Studio Moderna.

Razgovarala: Karmen Miletić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci