Zelena tjestenina sa škampima

Vrhunsku deliciju iz mora, dragulj podmorja, kako škampima tepaju gastronomi osim s rajčicama i na buzaru iskušajte sa zelenom tjesteninom i vrhnjem za kuhanje, prema receptu riječke PaštaRIe, domaćeg brenda tjestenine...

Sastojci (za 3 osobe):
• 500 g očišćenih svježih ili smrznutih škampa
• 500 g ravnih zelenih lazanja Paštaria
• 2,5 dl vrhnja za kuhanje Tonka
maslinovo ulje
• 50 g maslaca
• 1 crveni luk
• 1 češnjak
• vezica peršina
• začini: sol, papar


Priprema:
Škampe očistiti. Na maslinovu ulju popržiti češnjak i potom popržiti škampe. Dodati vrhnje za kuhanje, peršin i začiniti. Paštu skuhati prema uputama. Kad je gotova, pomiješati je sa škampima, dodati maslac i sve dobro promiješati.

Preporučujemo

Ostali članci