U samo 10 minuta napravite veganske, slatko-slane energetske okruglice

Ako volite okuse indijskih oraščića, slanog karamela i kokosa, svidjet će vam se ovi superzdravi energetski zalogaji koji su gotovi u samo 10 minuta!

Slane energetske karamel okrugice od indijskih oraščića

Sastojci:

  • 1 šalica datulja bez koštica (izmjereno nakon vađenja koštica)
  • 1/3 šalice prženih neslanih indijskih oraščića (ako izbjegavate orašaste plodove, koristite sjemenke, poput konoplje ili suncokreta a ako su vaši orašasti plodovi slani, dodajte manje soli u smjesu)
  • 1/4 šalice osušenog ili usitnjenog nezaslađenog kokosa (ili manje od polovice količine u kokosovom brašnu)
  • 1/4 žličice morske soli, plus još po ukusu

Postupak pripreme:

  1. U procesor hrane dodajte datulje bez koštica, indijske oraščiće, kokos i morsku sol (prilagodite količinu ako su orašasti plodovi slani). Napomena: Ako nemate procesor hrane, možete pokušati upotrijebiti blender, ali datulje mogu biti teške za miksanje zbog njihove ljepljive prirode, pa radije koristite malu brzinu i pulsirajte umjesto miješanja.
  2. Pulsirajte dok se smjesa ne sjedini u tijesto i ne počne skupljati (~ 30 sekundi do 1 minute). Ako je smjesa previše suha ili mrvljiva i ne lijepi se kad je pritisnete između dva prsta, dodajte još datulja bez koštica (samo pazite da su vam datulje ljepljive i svježe ili će samo dodatno isušiti smjesu.) Ako je i dalje suha i mrvičasta, možete dodati malo maslaca od indijskih oraščića kako biste im pomogli da se formiraju (nije obavezno).
  3. Izvadite 1 ½ žlicu i formirajte u kuglice. Po količinama iz recepta trebali biste dobiti 9 kuglica.
  4. Uživajte odmah ili ostavite ostatke prekrivene u hladnjaku do 1 tjedna ili u zamrzivaču do 1 mjeseca. Mi ih preferiramo odmah iz hladnjaka za najbolji okus i teksturu!

Izvor: minimalistbaker.com

Tena Ožegić

Ostali članci