Umak bolognese sa seitanom

(za 4 osobe)

30 dag pohanog i ohlađenog seitana

20 dag dimljenog seitana

luk

3 žlice suncokretovog ulja

2 žlice maslinovog ulja

400 ml ukuhane rajčice

1/3 čajne žlice soli

1/4 čajne žlice muškatnog oraščića

1/3 čajne žlice suhog bosiljka

1/2 čajne žlice origana

2 žlice nasjeckanog svježeg peršina

Na suncokretovom ulju 2-3 minute pirjajte luk narezan na kockice. Dodajte sitno narezani pohani i dimljeni seitan i ostavite pirjati dok se ne počne lijepiti za dno lonca. Dodajte ukuhane rajčice i kuhajte još 15 minuta. Umiješajte maslinovo ulje, sol i suhi bosiljak. Neka proključa, a zatim ugasite plamen i dodajte origano i peršin. Skuhajte 500 g integralnih špageta i prelijte ih umakom.

Željka Fordren Jambrešić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci