Umak bolognese sa seitanom

(za 4 osobe)
30 dag pohanog i ohlađenog seitana
20 dag dimljenog seitana
luk
3 žlice suncokretovog ulja
2 žlice maslinovog ulja
400 ml ukuhane rajčice
1/3 čajne žlice soli
1/4 čajne žlice muškatnog oraščića
1/3 čajne žlice suhog bosiljka
1/2 čajne žlice origana
2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
Na suncokretovom ulju 2-3 minute pirjajte luk narezan na kockice. Dodajte sitno narezani pohani i dimljeni seitan i ostavite pirjati dok se ne počne lijepiti za dno lonca. Dodajte ukuhane rajčice i kuhajte još 15 minuta. Umiješajte maslinovo ulje, sol i suhi bosiljak. Neka proključa, a zatim ugasite plamen i dodajte origano i peršin. Skuhajte 500 g integralnih špageta i prelijte ih umakom.
Ostali članci
-
Čuli ste za sirovu endiviju, no jeste li je…
Sirova endivija može biti gorka, ali kuhanjem dobiva orašast, slatkast…
-
Izrada domaćeg peciva ne mora biti dugotrajna.…
Kad kod kuće uvijek imate zalihu raznih vrsta kvalitetnih brašna i…
-
Bolji i od kumice s tržnice: Napravite domaći…
Napravite ukusan, mekan domaći krem sir super-jednostavnom metodom sa samo…
-
U samo 10 minuta napravite veganske, slatko-slane…
Ako volite okuse indijskih oraščića, slanog karamela i kokosa, svidjet će…