Teleći kotleti na roštilju

Roštiljanje ne ovisi samo o debljini mesa, nego i o tome volite li više slabo, srednje ili dobro pečeno. Nemojte probati meso dok se peče jer će izgubiti sokove i na kraju ostati suho

600 g telećih odrezaka

češanj češnjaka

žlica nasjeckanog peršina

žlica sušenih rajčica, nasjeckanih

mladi luk, nasjeckan

3 fileta slanih srdela

75 g maslaca

sok 1 limuna

morska sol i svježe mljeveni papar

Maslac stavite na sobnu temperaturu. U mužaru usitnite srdele, češnjak, peršin, sušene rajčice i mladi luk dok se sve ne pretvori u kašu. Dodajte maslac i limunov sok. Sve zajedno dobro promiješajte. Kotlete operite, posušite, istucite, posolite i popaprite. Za vrijeme pečenja premazujte ih aromatiziranim maslacem. Kad su pečeni, na svaki odrezak stavite žlicu maslaca. Poslužite s pečenim krumpirom i salatom od rikole i rajčice. Preostali maslac zamotajte u alu-foliju u obliku valjka i spremite u hladnjak.

Pečeni krumpir

Operite grančice

Maja Danica Pečanić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci