Špageti s plodovima mora

Malo toga odiše više Mediteranom od tanjura špageta s plodovima mora. No to proslavljeno jelo zahtijeva i tradicionalnu pripremu a koju nam donosi PaštaRIa, riječki brend tjestenine s tradicijom dugom 65 godina...

Sastojci (za 4 osobe):
• 1,5 kg dagnji
• 500 g špageta Paštaria
• 2 manje glavice crvenog luka
• 500 g mini rajčica
• češnjak
• vezica peršina
• 3 dl bijelog vina
• maslinovo ulje
• sir Grana Padano
• začini: sol papar


Priprema:
Oprati dagnje. Narezati luk, mini rajčice i češnjak. Na maslinovu ulju popržiti luk i češnjak, dodati dagnje i podliti vinom. Dodati mini rajčice, salsu i začiniti. Paštu skuhati prema uputama. Kad je gotova, pomiješati je s dagnjama.

Preporučujemo

Ostali članci