Palačinke za ručak? Zašto ne, sad kad znate za novi zdravi, bezglutenski recept!

Palačinke od slanutka savršena su slana bezglutenska alternativa kruhu kada žudite za sendvičem. Svoju smjesu možete umutiti u blenderu i ostaviti je u hladnjaku do sljedećeg puta poželite palačinke

Sastojci:

  • 2½ šalice brašna od slanutka
  • 2 šalice vode
  • 1 žličica soli
  • ½ šalice humusa
  • ½ šalice klice mungo graha
  • 100g kozjeg sira
  • 2 šalice rukole
  • 1 šalica isjeckane piletine
  • 1 žlica maslinovog ulja

Postupak pripreme:

  1. U blenderu pomiješajte slanutkovo brašno, vodu i sol. Izmiješajte na visokoj brzini dok ne postane glatko. Staviti na stranu.
  2. Zagrijte tavu za palačinke ili srednje veliku tavu na srednje jakoj vatri s dovoljno ulja da tavu lagano premažete.
  3. Ulijte ¼ šalice mješavine za palačinke. Pecite 2-3 minute ili dok se ne počnu stvarati mjehurići.
  4. Pažljivo preokrenite lopaticom i nastavite peći još 2-3 minute ili dok ne dobijete tanku palačinku.
  5. Na vrh svake palačinke stavite humus, klice mungo graha, kozji sir, rukolu, piletinu i obilno polijte maslinovim uljem.

Izvor: wellbeing.com.au

 

Tena Ožegić

Ostali članci