Prokulice iz tave (agrodolce)

Mnogima mrske prokulice mogu se pripremiti na vrlo ukusan način. Uz malo bijelog vina, soja umaka, balzamičnog octa i češnjaka prokulice iz tave odlična su ideja za brzi i niskokalorični ručak ili prilog mesu

Sastojci:

500 g prokulica

2 žlice maslinova ulja

50 ml bijelog vina

25 ml soja umaka

25 ml balzamičnog octa

1 režanj češnjaka

Priprema:

recept prokuliceProkulice iz taveProkulice očistite, prerežite po pola i isperite pod mlazom vruće vode pa ih ocijedite.Zagrijte wok ili dublju tavu, dodajte 2 žlice maslinova ulja, ubacite prokulice i sotirajte ih na jačoj vatri oko 6-7 minuta uz stalno miješanje. Dodajte 50 ml bijelog vina, promiješajte pa nakon 2 minute dodajte soja umak. Promiješajte i nastavite sotirati još minutu-dvije, potom dodajte balzamični ocat. Sotirajte još par minuta pa dodajte jedan protisnuti ili sitno sjeckani režanj češnjaka. Promiješajte, pokapajte s malo maslinova ulla, ugasite vatru, poklopite i pustite da odstoji jedno 10 minuta. Poslužite kao toplo predjelo uz tostirani kruh ili kao prilog uz omiljeno mesno jelo.

 

Pirjane prokulice na Sensin način

Više o autorici doznajte na blogu O slanom i slatkom i na Instagram profilu @oslanomislatkom.

 

Sandra Rončević

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci