Brzi veganski ručak iz woka

Azijski način pripreme jela u woku osvojio je svijet zbog okusa i obilja zdravih namirnica, ali i brze i jednostavne pripreme. Iskušajte veganski recept s rižinim rezancima i povrćem bračkog tima BioManija u kojem će uživati čitava obitelj...

Wok of art

Sastojci:

  • 60 g rižinih rezanaca,
  • 25 g paprike,
  • 35 g tikvica,
  • 35 g mrkve,
  • 20 g mladog luka,
  • 3 g crnog sezama,
  • 7,5 g bijelog sezama,
  • 28 ml tamari umaka,
  • 5 g suncokretovih sjemenki,
  • 15 g naranče,
  • 0,5 g češnjaka,
  • 1 g svježeg naribanog đumbira,
  • 3 g datulja,
  • 0,2 g kajenske paprike

Priprema:

Rižine rezance stavite u zakuhanu vodu i ostavite ih 4 minute. Isperite ih hladnom vodom i dobro nauljite.

U blender stavite tamari, bijeli sezam (prethodno do zlatne boje popržen na suhoj tavi), naranču (oguljenu koricu naranče i meso naranče), češnjak, đumbir, datulje, kajenski papar i suncokretove sjemenke i miksajte najvećom brzinom 1 minutu.

Povrće narežite na trakice na spravi za rezanje ili pažljivo nožem.

Na vruće ulje u woku stavite povrće i pržite 1 minutu uz povremeno miješanje. Dodajte rižine rezance i umak, dobro promiješajte i poslužite s crnim sezamom i nasjeckanim svježim peršinom.

 

 

Sensa.hr

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci