Pikantni pečeni slanutak izvrstan je kao zdravi međuobrok ili hrskavi dodatak salatama

Pečeni slanutak se jede kao zdravi međuobrok, kao predjelo s maslinama, umacima ili kao hrskavi dodatak salati

Sastojci:

  • 2 x 400g konzerve slanutka, ocijeđenog i ispranog
  • 1 žlica hladno prešanog ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • ½ žličice kima
  • ¼ žličice kurkume
  • ¼ žličice kajenskog papra
  • ¼ žličice cimeta
  • ¼ žličice mljevenog đumbira
  • ¼ žličice češnjaka u prahu
  • ¼ žličice slatke paprike
  • ¼ žličice morske soli

Postupak pripreme:

  1. Zagrijte pećnicu na 200° C i obložite lim za pečenje papirom za pečenje.
  2. Slanutak dobro posušite između dva papirnata ručnika.
  3. Pomiješajte začine u zdjeli srednje veličine.
  4. Slanutak prelijte maslinovim uljem, a zatim ga ravnomjerno rasporedite na lim za pečenje.
  5. Pecite 40 minuta, promiješajte svakih 15 minuta, dok ne postanu suh i zlatno smeđe boje.
  6. Ubacite pečeni slanutak u zdjelu sa začinima, promiješajte, a zatim poslužite.
Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci