Čuli ste za sirovu endiviju, no jeste li je probali pečenu? Još dva dodatka i dobar vam tek!

Sirova endivija može biti gorka, ali kuhanjem dobiva orašast, slatkast okus. Aromatični balzamični ocat i svježi estragon savršeni su dodatak ovom jednostavnom, a ukusnom jelu. Osim toga, endivija je izvrstan izvor K vitamina za zdravlje kostiju i krvi

Sastojci za 4 porcije:

  • 4 endivije
  • 1 žlica gheeja (pročišćenog maslaca)
  • 2 žlice balzamičnog octa
  • ¼ žličica morske soli
  • ¼ žličica crnog papra
  • 1 žlica svježeg estragona

Postupak pripreme:

  1. Endviju prerežite po dužini na pola.
  2. Otopite ghee u velikoj teškoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte endiviju i pirjajte nekoliko minuta sa svake strane, okrećući jednom, dok ne porumeni, ali još uvijek ostane čvrsta u sredini.
  3. Smanjite vatru na najnižu, dodajte balzamični ocat, sol i crni papar i nastavite kuhati 1 minutu, kontinuirano tresući tavu da prekrijete endiviju sastojcima koje ste dodali.
  4. Maknite s vatre, pospite estragonom i poslužite.

Izvor: mindbodygreen.com

 

 

Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci