Čuli ste za sirovu endiviju, no jeste li je probali pečenu? Još dva dodatka i dobar vam tek!
Sirova endivija može biti gorka, ali kuhanjem dobiva orašast, slatkast okus. Aromatični balzamični ocat i svježi estragon savršeni su dodatak ovom jednostavnom, a ukusnom jelu. Osim toga, endivija je izvrstan izvor K vitamina za zdravlje kostiju i krvi

Sastojci za 4 porcije:
- 4 endivije
- 1 žlica gheeja (pročišćenog maslaca)
- 2 žlice balzamičnog octa
- ¼ žličica morske soli
- ¼ žličica crnog papra
- 1 žlica svježeg estragona
Postupak pripreme:
- Endviju prerežite po dužini na pola.
- Otopite ghee u velikoj teškoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte endiviju i pirjajte nekoliko minuta sa svake strane, okrećući jednom, dok ne porumeni, ali još uvijek ostane čvrsta u sredini.
- Smanjite vatru na najnižu, dodajte balzamični ocat, sol i crni papar i nastavite kuhati 1 minutu, kontinuirano tresući tavu da prekrijete endiviju sastojcima koje ste dodali.
- Maknite s vatre, pospite estragonom i poslužite.
Izvor: mindbodygreen.com
Ostali članci
-
Brzi veganski ručak iz woka
Azijski način pripreme jela u woku osvojio je svijet zbog okusa i obilja…
-
Pikantni pečeni slanutak izvrstan je kao zdravi…
Pečeni slanutak se jede kao zdravi međuobrok, kao predjelo s maslinama,…
-
Palačinke za ručak? Zašto ne, sad kad znate za…
Palačinke od slanutka savršena su slana bezglutenska alternativa kruhu…
-
Bulgur salata: Zdrav i okrepljujuć obrok koji…
Brzo, zdravo i bez kuhanja! Okrepljujuća i lagana salata od bulgura i…