Palačinke od heljde s nadjevom od gljiva
Zavoljet ćete palačinke po receptu Jadranke Boban Pejić. Dobar tek!

1 šalica heljdina brašna
¼ šalice rižina brašna
¼ šalice slanutkova brašna
2 žlice aru praha
1 žličica soli
2 žlice tahinija
2 žlice jabučnog octa
1 - 1 i ½ šalica mineralne vode
Pomiješajte sve suhe sastojke. Pomiješajte tahini s mineralnom vodom i jabučnim octom pa umiješajte u suhe sastojke. Ostavite da odstoji pola sata pa ispecite palačinke.
Nadjev:
1 manji luk
300 g svježih shiitake gljiva
2 žlice svježeg kopra
2 žlice suncokretova ulja
½ šalice naribanog dimljenog tofua
1 žličica mješavine suhih začina
½ šalice sojina vrhnja
malo papra
Operite gljive i narežite ih na trakice. Luk narežite na kockice. Pirjajte luk i gljive na suncokretovu ulju 3 - 4 minute. Dodajte začine i pirjajte još 5 - 6 minuta uz miješanje. Umiješajte sojino vrhnje i dimljeni tofu. Dodajte papra i soli prema želji.
Pročitajte i:
Gljive - nedovoljno iskorištena namirnica u našoj kuhinji
Recept za palačinke od namočene heljde
Ostali članci
-
Njoki bez jaja po receptu Jamieja Olivera
Brzi recept za njoke koji će vam svaki puta uspjeti savršeno koristi samo…
-
Umami patlidžani za prste polizati
Jednostavni recepti puni bjelančevina, snage i zdravlja krase novu knjigu…
-
Veganska ricotta od badema
Ova veganska ricotta izrađena je od samo četiri sastojka (uključujući vodu…
-
Sirova zobena kaša s malinama
Dan započnite zdravom i slasnom zobenom kašom po receptu autorice i food…