Palačinke od heljde s nadjevom od gljiva

Zavoljet ćete palačinke po receptu Jadranke Boban Pejić. Dobar tek!

1 šalica heljdina brašna
¼ šalice rižina brašna
¼ šalice slanutkova brašna
2 žlice aru praha
1 žličica soli
2 žlice tahinija
2 žlice jabučnog octa
1 - 1 i ½ šalica mineralne vode

Pomiješajte sve suhe sastojke. Pomiješajte tahini s mineralnom vodom i jabučnim octom pa umiješajte u suhe sastojke. Ostavite da odstoji pola sata pa ispecite palačinke.

Nadjev:
1 manji luk
300 g svježih shiitake gljiva
2 žlice svježeg kopra
2 žlice suncokretova ulja
½ šalice naribanog dimljenog tofua
1 žličica mješavine suhih začina
½ šalice sojina vrhnja
malo papra

Operite gljive i narežite ih na trakice. Luk narežite na kockice. Pirjajte luk i gljive na suncokretovu ulju 3 - 4 minute. Dodajte začine i pirjajte još 5 - 6 minuta uz miješanje. Umiješajte sojino vrhnje i dimljeni tofu. Dodajte papra i soli prema želji.

Pročitajte i:

Gljive - nedovoljno iskorištena namirnica u našoj kuhinji

Recept za palačinke od namočene heljde

Jadranka Boban Pejić, iz kuharice 'Prirodno bez glutena'

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci