Omlet bez jaja: Od slanutkova brašna s namazom od avokada i sezonskom salatom

Ova sočna veganska kajgana radi se od slanutkova brašna i lana, a aromatizirana je kurkumom i češnjakom. U 5 minuta daje jednostavan, hranjiv i zdrav doručak!

Sastojci za 4 veća omleta:

  •  150 g slanutkova brašna
  •  2 ravne žlice mljevenog zlatnog lana
  •  1/2 žličice sode bikarbone
  • 1/2 žličice kurkume u prahu
  •  1 ravna žličica češnjaka u prahu
  •  1 ravna žličica nutritivnog kvasca
  •  sol i papar, po želji

Postupak pripreme:

U dubljoj posudi pomiješajte brašno s ostalim sastojcima i postupno dodajte, miješajući, oko 200 ml vode da dobijete gustu ujednačenu smjesu. Ostavite da odstoji 10-ak minuta, a prije samog pečenja, po potrebi, dodajte još malo vode. Smjesa za omlet treba biti gusta samo toliko da se može izliti u tavu.

Na srednje jakoj vatri u zagrijanu tavu dodajte malo ulja i ulijte smjesu da prekrije dno. Pecite nekoliko minuta dok ne porumeni pa pažljivo okrenite i dopecite s druge strane.

Za namaz od avokada: vilicom izgnječite jedan veći avokado, dodajte svježe cijeđen sok jedne limete, malo soli i papra pa premažite polovinu omleta.

Ako želite, dodajte sezonsku salatu, klice rotkvica ili drugo povrće, pospite pečenim bademima, zatvorite omlet i poslužite ga toplog.

Više o autorici doznajte na blogu spicesunshine.com.

 

Jelena Malenović, autorica bloga @spice_sunshine_blog

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci