Njoki s pestom od špinata

Utješna hrana u zdravoj varijanti, sa zelenim super povrćem i mrvicom ljutine da utopli dušu i tijelo

500 g njoka
350 g brokule narezane na cvjetiće
2 žlice maslinova ulja
1/2 očišćene čili papričice
200 g špinata

Za pesto:
1 češanj češnjaka
30 g parmezana
svežnjić svježeg peršina
2 žlice maslinova ulja
sok od 1 limuna

Zagrijte pećnicu na 220 °C. Njoke kratko prokuhajte i ocijedite. U posudu za pečenje stavite brokulu i njoke, prelijte maslinovim uljem i pospite nasjeckanom čili papričicom. Promiješajte rukama pa stavite u pećnicu na 15 minuta. Dodajte 150 g nasjeckanog špinata i vratite u pećnicu na 2 minute, promiješajte. Ostatak špinata i ostale sastojke za pesto izmiksajte u multipraktiku, po potrebi začinite i nakapajte po njokima s brokulom.

Inspiracija jesen 2

Irena Zrinski

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci