Napravite sami bademovo mlijeko

Volite okus bademovog mlijeka i htjeli biste ga pripremati sami, no ne znate kako? Evo jednog doista jednostavnog recepta

Za pripremu bademova mlijeka potrebni su vam sirovi bademi i filtrirana voda, a "najteži" dio pripreme je zapravo čekanje.

Uzmite bademe, stavite ih u posudu i prelijte običnom vodom. Pustite da odstoje osam sati ili preko noći.

Nakon osam sati, ili ujutro, bademi će nabubriti a voda će postati bjelkasta.

Sljedeći korak je – ocijediti bademe.

Potom ih stavite u blender, dodajte filtriranu vodu i blendajte oko jedne minute.

Sadržaj blendera zatim procijedite kroz gazu ili gustu cjediljku. Većina mlijeka će samo proći kroz gazu (cjediljku) a ostatak iscijedite.

Bademovom mlijeku možete dodati okus po želji. U ovom jednostavnom receptu dodano je malo maslinova ulja i cimeta. Promiješajte začine pjenjačom. Bademovo mlijeko možete uliti u staklenku i čuvati u hladnjaku.

Ovako pripremljeno bademovo mlijeko je gušće, a i jeftinije od onoga kupljenog u trgovini.

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci