Nabujak od tikvica i svježeg sira

Ovo brzo jelo, jednako je ukusno i toplo i hladno, a poslužiti ga možete uz omiljenu sezonsku salatu ili osvježavajući jogurt...

500 g tikvica
200 g svježeg sira
3 jaja
3 velike žlice kiselog vrhnja
6 žlica glatkog brašna
4 žlice palente
1 prašak za pecivo
sol, papar

Tikvice naribajte, posolite pa ocijedite višak tekućine. Jaja pomiješajte sa svježim sirom i kiselim vrhnjem. Zatim u smjesu umiješajte brašno, prašak za pecivo i palentu. Sve dobro promiješajte pa dodajte ocijeđene tikvice. Začinite paprom i solju po želji.

Smjesa za nabujak ne smije biti pregusta ali niti prerijetka. Ako će vam djelovati prerijetko, dodajte još malo palente.

Smjesu ulijte u vatrostalnu posudu i pecite 40-ak min na 180 stupnjeva. Poslužite toplo ili hladno, uz sezonsku salatu ili jogurt.

Izvor: Kuhaj.hr

Preporučujemo

Ostali članci