Kruh s ružmarinom i maslinama u loncu za cvijeće

Recept naše drage fotografkinje Maje. Jako ukusan i efektan!

80 dag glatkog brašna

20 dag oštrog brašna

5 dag kvasca

1,2 dl maslinova ulja

20 dag zelenih maslina, nasjeckanih

3 žlice ružmarina, nasjeckanog

2 žličice morske soli

Obje vrste brašna prosijte na radnu površinu, u sredini napravite udubinu i u nju izlijte kvasac razmućen u 4 dl mlake vode, 1 dl ulja i malo soli. Pomiješajte sastojke, energično umijesite tijesto i na kraju ga oblikujte u loptu. Površinu tijesta premažite polovinom preostalog ulja, umotajte ga u prozirnu kuhinjsku foliju i ostavite na toplome da se diže oko 1 sat. Namočite teglice u vodi najmanje 10 minuta. Tijesto razvucite i pomiješajte s maslinama i ružmarinom, kratko zamijesite i stavite u glinene teglice koje ste premazali preostalim uljem. Pokrijte tijesto prozirnom kuhinjskom folijom i ostavite 30 minuta, dok ne udvostruči volumen. Tijesto pecite oko 50 minuta na 180 stupnjeva dok se na površini ne stvori rumena korica.

Maja Danica Pečanić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci