Kreativni zalogaj: Aromatične gljive i kelj na tostu

Gljive su zanemarena namirnica u našoj kuhinji, a dobre ideje za njihovu pripremu uvijek dobro dođu

100 g miješanih gljiva
30 g maslaca
1 češanj češnjaka
1/4 manje glavice kovrčavog kelja
1 jaje
nekoliko kapi octa
1 kriška kruha za tostiranje

Očistite gljive i narežite ih na komadiće. U tavi zagrijte 15 g maslaca i pržite ih na srednje jakoj vatri 2 - 3 minute. Umiješajte protisnuti češanj češnjaka i narezane listove kelja, posolite, dodajte žlicu vode i pirjajte dok kelj ne omekša.

Za to vrijeme poširajte jaje: u manju tavu ulijte vrelu vodu, smanjite vatru pa dodajte ocat i dobro promiješajte. Razbijte jaje i ubacite ga u vodu. Kuhajte 3 - 4 minute, dok bjelance ne postane čvrsto i bijelo.

Tostirajte kruh nasuho, umiješajte ostatak maslaca u gljive pa stavite na tost. Na vrh stavite poširano jaje i pospite svježe samljevenim paprom.

Recept i fotografija: Rex Features/Profimedia

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci