Crvena pašta s maslinama

Za zaštitu kože u ljetnim danima trebali bismo barem jedan obrok dnevno bazirati na rajčici, savjetuju stručnjaci. Naime, narančasto, žuto i crveno voće i povrće, poput rajčice, sadrži biljne pigmente koji potiču pigmentaciju i pomažu u održanju boje. Stoga, što češće uživajte u marelicama, breskvama, dinjama, lubenicama, mrkvi... A u rajčicama guštajte uz sljedeći recept riječke PaštaRIe, domaćeg brenda tjestenine

Sastojci (za 4 osobe):
crveni luk
2 režnja češnjaka
500 g peneta Paštaria
1 kg mini rajčica
10 dag crnih maslina
maslinovo ulje
vezica peršina
začini: sol, papar, bosiljak


Priprema:
Narezati luk, mini rajčice, masline i peršin. Luk popržiti na maslinovu ulju, dodati zgnječeni češnjak i pasirane mini rajčice. U sve dodati peršin i masline te ubaciti par listova bosiljka. Paštu skuhati prema uputama. Kad je gotova, pomiješati je s umakom.

Preporučujemo

Ostali članci