Brzi kruh sa zobenim pahuljicama

Samo je desetak minuta potrebno da se zamiješa ovaj kruh, toliko ukusan da se može jesti i bez dodataka pa je odličan i za grickanje tijekom dana, svejedno jeste li se odlučili za slanu ili slatku varijantu. Plus mu je što ne sadrži namirnice životinjskog podrijetla pa ga mogu jesti i vegani

Brzi kruh u slanoj i slatkoj varijanti

200 g integralnog brašna

100 g polubijelog brašna

20 g kukuruznog škroba

prstohvat soli

1 prašak za pecivo

za slatku varijantu: 100 g sirovog smeđeg šećera

110 g jogurta od soje

200 ml biljnog mlijeka

70 ml hladnoprešanoga suncokretova ulja

100 g zobenih pahuljica (za slanu varijantu) ili mueslija po izboru (za slatku varijantu)

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Dva manja duguljasta kalupa obložite papirom za pečenje. U većoj posudi dobro pomiješajte sve vrste brašna sa solju. Potom umiješajte i prašak za pecivo te, ako radite slatki kruh, smeđi šećer. U manjoj posudi pomiješajte jogurt od soje, biljno mlijeko i suncokretovo ulje. Tu smjesu dodajte mješavini brašna i kratko promiješajte.

Na kraju umiješajte zobene pahuljice ili mueslije; smjesa mora biti meka i homogena, stoga ako je presuha, dodajte još malo biljnog mlijeka. Smjesu rasporedite u kalupe (u drugu polovinu smjese možete umiješati još kakav dodatak, npr. poprženi suncokret i/ili sezam u slanu smjesu, a nasitno nasjeckanu čokoladu u slatku). Pecite na 180 stupnjeva oko 35 minuta.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci