Brza tjestenina s češnjakom i mladim lukom

Jelo je idealno za tople dane jer je gotovo za 10-ak minuta, a možete ga obogatiti povrćem i ostalim dodacima po izboru

Sastojci:

300 g integralnih ili rižinih špageta ili vermicellija

2 žlice sezamova ili kokosova ulja

5-6 komada mladog luka

7 češnjeva češnjaka

1 smrvljeni peperoncino ili ½ žličice mljevene ljute paprike

5 žlica umaka od soje

žličica nektara od agave

2 žlice jabučnog octa

sezam za posipanje

Tjesteninu skuhajte u mnogo posoljene vode prema uputi na pakiranju. Za to vrijeme na kolutiće narežite mladi luk, a češnjak nasitno nasjeckajte. U tavi zagrijte ulje pa mu dodajte ¾ narezanog luka, sav češnjak i smrvljeni peperoncino. Pirjajte neprestano miješajući da luk malo omekša, a češnjak postane zlatnožut.

Ulijte umak od soje, nektar od agave i jabučni ocat. Promiješajte pa dodajte skuhanu ocijeđenu tjesteninu. Kuhajte još minutu-dvije kako bi tjestenina upila umak pa pospite preostalim narezanim mladim lukom te sezamom. Odmah poslužite.  

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci