Brza focaccia

Svježe pečeni kruh poseban je užitak, ali rijetko se uspije naći dovoljno vremena za njegovu pripremu. Ova jednostavna focaccia zahtijeva samo sat vremena za cijeli postupak – od mjerenja sastojaka do vađenja iz pećnice – te minimum miješenja

Sastojci:

300 g brašna
¾ žličice soli
½ žličice šećera
2 paketića suhoga kvasca
200 ml tople vode
6 žlica maslinova ulja
krupna morska sol
ružmarin

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Brašno prosijte u veliku zdjelu pa mu dodajte sol. Dobro promiješajte i u brašnu napravite udubinu. Pospite je šećerom, a zatim na to istresite kvasac. Ponovno dobro promiješajte. Dodajte 3 žlice ulja te, postupno, vodu. Zamijesite meko tijesto. Oblikujte kuglu pa je poklopite preokrenutom zdjelom. Ostavite 10-ak minuta da se tijesto "opusti". Nauljite lim za pečenje pa na njemu rukama razvucite tijesto (u obliku kruga ili pravokutnika; tijesto možete podijeliti pa oblikovati nekoliko manjih focaccia). Pospite krupnom morskom solju i pokrijte čistom kuhinjskom krpom te ostavite da se diže na toplome 30-ak minuta. Potom vrhovima prstiju u tijestu utisnite udubine, nakapajte preostalim maslinovim uljem te pospite ružmarinom. Pecite 15 do 20 minuta.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci