Biskupski kruh

Nije li ovakve kolače pravila vaša baka? Iznenadite je i darujte joj slasticu iz njezine vlastite kuharice

3 jaja

3 žlice toplog mlijeka

15 dag brašna

12 dag šećera

20 dag miješanog suhog voća

10 dag sjeckanih oraha i/ili badema i/ili lješnjaka

Mikserom dobro razmutite šećer i 3 žumanjka, dodajte toplo mlijeko i kad se sve razradi, umiješajte brašno. U zasebnoj zdjeli mikserom istucite bjelanjke u čvrsti snijeg. Snijeg od bjelanjaka lagano umiješajte u smjesu pa na kraju dodajte suho voće i orašaste plodove. Smjesu ulijte u maslacem namašćen kalup (otprilike 25 x 11 cm, ali možete je rasporediti i u manje kalupe). Pecite 30-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Tijesto je pečeno kad dobije zlatnu boju.

Domagoj Frisch

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci