Koliko dugo treba 'raditi na sebi' da bismo bili sretni?

Većina se nas bavi nekim oblikom “rada na sebi”. Cjeloživotno obrazovanje, učenje i napredak na osobnom planu postali su dio života današnjeg čovjeka koji je svjestan da je veća vrijednost onog što nosimo u sebi, nego onoga što nosimo na sebi. Ali često se i dalje događa da se ograničavamo vremenom, kaže Danijela Medaković, instruktorica EFT-a, tehnike emocionalne slobode, koja jednostavnim tapkanjem prstima određenih mjesta na tijelu, stimulira meridijane i oslobađa zamrznutu energiju negativnih osjećaja i trauma

Koliko je vama trebalo?

Sve češće čujem pitanje: “Koliko dugo trebam tapkati da bih živjela onako kako želim i bila sretna? Koliko je vama trebalo da vam bude tako?” I često vidim iznenađenje na licu kada odgovorim: Cijeli život. Od danas pa dok ste tu. I meni i dalje treba cijeli život.

Ja “radim na sebi” već godinama i radim svakoga dana. Ne postoji ni metoda ni tehnika ni čarolija koju biste mogli primijeniti i nakon nje postati odmah sretni i živjeti u bajci.

Svakog dana suočavamo se s novim izazovima koji u nama izazivaju različite emocije, reakcije i razmišljanja i samo svjesnošću i svakodnevnim radom možemo biti sretni i raditi na tome da naš život postane onakav kakav želimo. Svakodnevnim posvećivanjem vremena sebi otpustit ćemo emocije koje nas blokiraju i osvijestiti naša najdublja uvjerenja koja nas koče i tako živjeti svoju bajku.

Tapkam na ljutnju, na tugu...

Ne postoji život bez izazova, bez neugodnih situacija, neugodnih razgovora i situacija koje nazivamo negativnima. Postoji samo život u kojem mi svjesno biramo svoje reakcije na te situacije. Naučiti kontrolirati svoje reakcije i promijeniti pogled i perspektivu na ono što nam se događa je upravo ta razlika koja je rezultat rada na sebi.

Pa kako svaki dan donosi nešto novo i svakoga dana osvijestimo neku svoju reakciju ili obrazac ponašanja tako i rad na sebi treba biti svakodnevan.

Ja tapkam svakoga dana i tako svakoga dana radim na tome da postanem osoba kakva želim biti i kreiram život kakav želim živjeti. Neke dane tapkam na ljutnju jer me naljuti neki postupak moga muža, neke dane tapkam na tugu jer me rastuži nepravda u svijetu, neke dane tapkam na motivaciju jer znam da mogu bolje, neke dane tapkam na samopouzdanje jer me čeka važno predavanje...

EFT kao način života, a ne rad na sebi

Onoga trenutka kada shvatite da je za vaše najveće dobro rad na sebi potreban svakoga dana i kada si priuštite makar i deset minuta vremena za sebe i uživate u tome, vaš život će se početi mijenjati iz korijena. I tada kada uvidite dobrobiti koje vam donosi, pitanje “Koliko dugo ja to moram?” jednostavno će nestati. I bavit ćete se sobom s užitkom jer vrijeme će ionako proći, godine će ionako proći. I nije bitno koliko dugo, nego kada ću početi.

Metoda koja je meni potpuno promijenila život i pomogla mi da otpustim i teško djetinjstvo i negativna uvjerenja i strahove je tapkanje - EFT jer je jednostavna, brza i rezultati su vidljivi odmah. Osjećate se bolje već za pet minuta i to daje motiv i volju da i idući dan krenete dalje. I da tapkate svakoga dana. I uvuče vam se pod kožu taj dobar osjećaj nakon svakog tapkanja. I onda tapkate s lakoćom. Tada to postaje način života, a ne rad na sebi.

Nađite ono što upravo vama najbolje odgovara, a da biste saznali više o tapkanju - EFT-u, posjetite inkubatorsrece.com

Danijela Medaković, www.inkubatorsrece.com

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci