Zašto se zaljubljujemo u pogrešne?

Andrea je uspješna mlada žena koja ima problema s pronalaženjem partnera. Teško se zaljubljuje, misli čak da nikada nikoga istinski nije voljela. Muškarci koji je ne privlače ludi su za njom, a oni za koje je ona zainteresirana od nje bježe. Osim toga, ne može se nikako zamisliti u ulozi majke. Misli da sve to možda ima veze s okolinom u kojoj je odrasla: kao dijete, naime, nije dobila dovoljno ljubavi i zaštite. Mirka je upitala kako se može riješiti svojih blokada

Djetinjstvo ima velik utjecaj na način vezivanja koji razvijamo u odnosima i kontekst u kojem odrastamo uvelike definira naše obrasce ponašanja. Energija, ljubav i potpora koje primamo kao djeca uče nas i pokazuju kako ćemo to prenijeti bliskima u svojim odnosima kao odrasli ljudi. Činjenica da u svojoj obitelji sve to niste primili, ili ste primili manje nego što ste očekivali, predodredila je vašu percepciju odnosa. Energetski uzorci emocija koje ste osjećali dok ste bili dijete ostali su zapisani u vašem tijelu i ono te uzorke veže uz pojam odnosa.

Ti energetski uzorci aktiviraju se kad ste u situaciji u kojoj biste mogli uspostaviti potencijalni odnos te podsvjesno utječu na vaš odabir. Zašto vas privuče „kriva“ osoba – osoba s kojom nije moguć harmoničan odnos? Zato jer se s njom u blizini ponavlja energija slična onoj koju ste kao mali zapamtili pod pojmom ljubavni odnos.

RAD NA SEBI

No kako se ta informacija zapisala u vama dok ste bili dijete, tako se i nova informacija može uvesti i zamijeniti onu koja vas ometa na putu do sretnog cilja. Različitim tehnikama duboke energetske relaksacije ili meditacije, u kojima postižemo visoke razine isključenosti uma i iznimno snažnog protoka energije kroz tijelo, možemo harmonizirati naše zapisane obrasce i automatski se počinjemo drukčije ponašati i privlačiti drukčije ljude.

U novije vrijeme znanstvenici nalaze sve više dokaza koji idu u prilog izrečenome. Primjerice, razvija se nova grana genetike – epigenetika, koja proučava dijelove gena na koje možemo utjecati načinom života, spavanjem, hranom itd., dok se donedavno smatralo da je genetski zapis nepromjenjiv, dakle, da se program stanice ne može svjesno izmijeniti.

Drevna metoda koju i sam podučavam govori o tome da energetskim radom na sebi život možemo potpuno harmonizirati i na taj način promijeniti svoje životne rezultate.

SKOK U NEPOZNATO

Dakle, slično kao što možemo trenirati tijelo u nekom sportu, različitim i naoko nevezanim vježbama, tako se i vi možete „naučiti“ zaljubljivati u „prave“ tipove muškaraca, tipove koji će s vama ostvariti harmoničan odnos, i to ne vježbama koje će uključivati samo stajanje ispred ogledala i izgovaranje da zaslužujete harmoničnu ljubav (iako je i to važno!) već i s tom naoko nepovezanom vježbom energetske relaksacije. I nemojte se obeshrabriti ako vam se odmah ne počne sviđati netko tko će vam i uzvratiti. Dan po dan vježbajte energetskom relaksacijom svoje tijelo da biste mu povećali kapacitet energije. Što više energije imamo, to je pozitivniji rezultat našega života općenito.

S druge strane, biti majka ili otac za svakoga je podjednako zastrašujući koncept ako o njemu počnemo razmišljati. Djelovat će banalno, no prije nego što prvi put skočimo u vodu, počnemo li razmišljati o skoku, uhvatit će nas strah kojeg ćemo se teško riješiti razmišljanjem. Skok i gotovo! I tu opet dolaze do izražaja stečena znanja dok smo bili mali. Ako smo na energetskoj razini primili informaciju od roditelja da je roditeljstvo nešto što je teško – ako su se oni osjećali neadekvatnima za tu ulogu, čak i ako nisu to pokazivali, takva informacija se također bilježi u nama.

Za trudnoću i ulogu majke možete se pripremiti tako da uravnotežite tijelo i dan po dan radite na svojim odnosima kako biste doista počeli uživati u životu. Uživanjem i radovanjem životu i njegovim rezultatima, ma kako ispočetka neznatni bili, i vaše energetsko tijelo će procvasti. A uskoro bi u taj rajski vrt mogao doći i neki princ koji će u srcu nositi samo vaše ime.

Pitanja za našeg energetskog stručnjaka Mirka Vragovića šaljite na sensa@adriamedia.hr s naznakom ‘za Mirka’

Mirko Vragović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci