Kriza - prilika da promijenimo odnos prema novcu

Kad su primanja redovita, rijetko se bavimo novcem i svojim odnosom prema njemu. No u krizi na površinu može izaći niz uvjerenja i negativnih obrazaca koji nas vuku prema siromaštvu. Otkrijte koliko su novac i životna energija blisko povezani

Upomoć, jesu li banke sigurne?

Jedna sam od onih koji znaju s novcem, no samo onda kad ga imam u „normalnim“ količinama. Ne volim kad ga imam premalo (a tko to voli?), ali bojim ga se imati i previše. Jesu li vam se u čudu podignule obrve – pa tko bi se mogao bojati novca, tko bi mogao zazirati od previše novca? Ako vam se ova moja izjava čini čudnom, vjerujem da još niste razmislili o svojem odnosu prema novcu. Ja jesam! Osvijestila sam strah od imanja puno novca onda kad sam prodala svoju tvrtku i kad sam na raspolaganju imala velik iznos. Ili onda kad sam prodala stan, a kupnja zamjenskoga još se nije nazirala. „Što ću s tolikim novcem? Što ako kuna izgubi na vrijednosti? Jesu li banke sigurne“, pitala sam se zbunjena iznenadnim strahovima koji su mi punili glavu.

Umjesto uživanja u dobro obavljenom poslu, suočila sam se s mukama koje samo u površnim razgovorima nazivamo „slatkim brigama“, jer imati strah od novca uopće nije bezazleno. Sada vam je možda jasnije zašto oni koji dobiju na lotu već sljedeće godine raspolažu s količinom novca na koju su naviknuli i koja je u skladu s njihovim vjerovanjima o novcu, tj. raspolažu s onoliko s koliko misle da zaslužuju.

Najvažnije je što mislite o novcu

Naša uvjerenja o novcu iznimno su važna jer živimo u svijetu u kojem je novac mjerilo vrijednosti, čak i ako niste od onih koji ljude cijene po odijelu i novčaniku. Sjetite se samo nekih uvjerenja koja su dio nacionalne svijesti: vrijeme je novac (promiče nam); treba štedjeti za crne dane (koji će sigurno doći); teško je obogati se poštenim radom (radiš li pošteno, nikada nemaš previše); ne možeš biti i bogat i pošten; prljavi novac...

Imali novca ili nemali, važno je znati što o njemu mislite. Jer ono što mislite o novcu, često mislite i o odnosima. Ta uvjerenja mogu se manifestirati i na energetskoj razini vašeg bića. I sama sam tomu bila svjedok. Naime, odavno proučavam taj energetski aspekt i znam da mi je zadatak uravnoteženje upravo druge čakre, energetskog središta u tijelu koje, među ostalim, regulira stvaralaštvo, odnose i novac (više o tome u nekoj drugoj kolumni). Sustavno radim na učenju o tome kako ostvariti taj zadatak, pa sam i posljednjih nekoliko kriznih godina u kojima živimo iskoristila za svoje čišćenje. Prošle godine doživjela sam vrhunac u osvješćivanju tog područja.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci