Jednostavni savjeti: kako uključiti cijelu obitelj u održiviji način života

Jeste li među predvodnicima održivog načina života ili tek pokušavate usvojiti temeljna pravila o osviještenim izborima? Želimo vam pomoći da se ohrabrite i pozovete i svoje ukućane vam se pridruže, jer vaši održivi ekokoraci bit će još veći ako sudjeluje cijela obitelj. Evo kako zajedno možete usvojiti dobre navike kojima pridonosite održivijem životu kod kuće...

Pretvori sve u zabavu

Organiziraj natjecanje u sklopu obiteljskog Tjedna održivosti. Za svaki vrijedan eko doprinos, svaki član obitelji dobiva plus, a pobjednik je onaj s najviše pluseva na kraju tjedna. Tijekom natjecanja razgovarajte o održivosti, razmišljajte što sve možete učiniti za zaštitu okoliša, pripremite obiteljske održive recepte i razmislite o korištenju održivijih proizvoda. Osmislite prikladnu nagradu za cijelu obitelj poput izleta u prirodu, a pobjednik neka bira destinaciju.

Zdrave jutarnje navike

Po jutru se dan poznaje… i zato neka cijela obitelj sudjeluje u pripremi zdravog doručka. Preporučamo dmBio napitak od zobi kojega možete koristiti u kombinaciji s dmBio hrskavim pahuljicama od čokolade ili grizom, a koristit će i u pripremi obiteljske verzije zdravog kolača.

dm bio native

Učite djecu o važnosti recikliranja

S edukacijom treba početi od najranijih dana kako bi odgojili ekološki savjesnu i svjesnu djecu. Počnite s činjenicom da otpad nije smeće i naučite ih kako razvrstavati otpad. Nabavite spremnike za razvrstavanje otpada u šarenim bojama i pretvorite sortiranje otpada u zabavno obiteljsko druženje.

Koristite održivije proizvode

Kao menadžeri kućnog budžeta možete značajno doprinijeti usvajanju održivih navika čitave obitelji, a početak neka bude kupovina održivijih proizvoda. U dm-u možete pronaći velik broj prehrambenih namirnica iz biološkog uzgoja, ekološka sredstava za održavanje domaćinstva, prirodnu kozmetiku za osobnu higijenu, njegu tijela i make-up i još mnogo toga.

Samo najbolje iz prirode za vašu obitelj

Opskrbite cijelu obitelj proizvodima prirodne kozmetike poput dm-ove marke alverde koja se izrađuje od sirovina iz kontroliranog biološkog uzgoja i ne sadrži štetne tvari, sastojke na bazi mineralnih ulja niti sintetičke mirise, bojila i konzervanse te nije ispitana na životinjama. Osjetljiva dječja koža posebno će biti zahvalna na njezi prirodnom kozmetikom, a preporučamo alverde baby kremu za lice i tijelo s ekstraktom cvijeta kamilice i vrijednim organskim shea maslacom koja nježnu dječju kožu čini gipkom i štiti je od isušivanja. Prirodna kozmetika odličan je odabir za cijelu obitelj jer na prirodan način i učinkovito njeguje kožu, a tijekom proizvodnje štede se vrijedni resursi.

Nagrada za doprinos

Tvoje održive napore i osviještene izbore nagradit će dm jer tijekom veljače, za svaku kupnju označenih proizvoda iz dm-ovog osviještenog asortimana dobit ćete 20 puta više bodova na dm active beauty kartici, a potrošite li na označene proizvode 150 kuna ili više, u dm-u će te nagraditi trajnom torbom za kupnju koja je odlična alternativa jednokratnim, plastičnim i teško razgradivim plastičnim vrećicama.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci