Kako izgleda žensko tijelo nakon porođaja

Kada je umjetnica i majka Jade Beall prvi put na društvenoj mreži predstavila grupnu fotografiju sedam nagih majki kako doje svoju djecu, za samo nekoliko sati fotografija se pokazala iznimno popularnom, ali i kontroverznom

Fotografkinja Jade Beall odlučila je fotoaparatom ovjekovječiti vrlo intimne trenutke majki s njihovom djecom te pokazati kako i dojenje može biti umjetnost. Tako na fotografijama možete vidjeti neretuširana tijela žena nakon poroda u svoj njihovoj ljepoti, sa svim "manama".

Kako izgleda žensko tijelo poslije porođaja

Ova se vizija umjetnosti ubrzo pokazala vrlo kontroverznom. Uz brojne komplimente i poruke podrške, Jade se suočila i s negativnim komentarima na Facebooku koji su ove slike nazvali "odvratnim". Zanimljivo je da su mahom muškarci bili nezadovoljni i "eksplicitno dojenje smatraju vidom vulgarnosti i neukusa".

Kako izgleda žensko tijelo poslije porođaja

Jade je bila primorana neke fotografije ukloniti sa svoje Facebook stranice. Na jednoj je slici zaboravila "skriti" bradavice pa je zbog tog propusta prijavljena zbog pornografije. Jade, kako kaže, nije ljuta zbog transparentnosti društvenih mreža, već zbog takve reakcije ljudi, jer Facebook s jedne strane dopušta "vulgarno ali društveno prihvatljivo ponašanje kojim se mnogi mladi diče, a s druge strane zabranjuje umjetničko izražavanje".

Kako izgleda žensko tijelo poslije porođaja

 

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci