Godinama sam učila voljeti sebe

U rubrici Prirodna ljepota u časopisu Sensa iz broja u broj objavljujemo portrete naših čitateljica svih generacija koje svoju jedinstvenost žele pokazati pred objektivom Mare Milin...

Godinama sam učila voljeti sebe. Polako, pažljivo sam prilazila sebi, nježno sam šaptala svojoj duši i tijelu, njegovala se i vraćala povjerenje u ljude i život.

prirodna ljepotaDanas čujem i šapat svoga tijela, a nekad sam bila gluha na glasno dozivanje - moje tijelo i ja bili smo sustanari iz nužde. Nije se bilo lako odreći prokletstva uspoređivanja i svakodnevnog propitkivanja.

Sive koprene kroz koje sam promatrala svijet i sebe rijetko su propuštale boje. Međutim, ti čarobni, kratki trenuci dali su mi nadu da postoji radost koja može biti trajna.

Otvorila sam oči i upitala se je li ljepši dan ili noć, zima ili ljeto? Koja je biljka, životinja, čovjek važniji, koji savršeniji, koji je manje ili više božanski? I odjednom su se počele pojavljivati boje, mirisi, zvukovi, uspavano carstvo se probudilo.

Danas se budim s osmijehom i grlim najjače i najnježnije svetost vlastite savršene nesavršenosti, zahvalna za čudo života.    

Maja (52)

U rubrici Prirodna ljepota u časopisu Sensa iz broja u broj objavljujemo portrete naših čitateljica svih generacija koje svoju jedinstvenost žele pokazati pred objektivom Mare Milin. Svakoj od vas čiji portret i priču objavimo darovat ćemo tromjesečnu pretplatu na naš magazin i vaše umjetničke fotografije. Želite li sudjelovati, napišite kako doživljavate svoju ljepotu te što volite na svome licu (maksimalno 1000 znakova). Priložite fotografiju lica, svoj kontakt te nam pošaljite na adresu: [email protected] ili Sensa, Radnička cesta 39, 10 000 Zagreb.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci