TRI PODUZETNICE O USPJEHU: Da bismo znali voditi druge, moramo prvo znati voditi sebe

U inspirativnom razgovoru na temu "Ženske snage – novi načini vođenja sebe", održanom na 13. Sensa danu, poduzetnice su s publikom u parku Maksimir podijelile vlastita iskustva i savjete

Izabela Vrtar, Mia Šoškić, Kristina Ercegović i Mirta Fraisman Čobanov

Izabela Vrtar, Mia Šoškić, Kristina Ercegović i Mirta Fraisman Čobanov

"Ako ne znamo voditi sebe, nećemo znati voditi ni druge" – složile su se tri uspješne žene, serijska poduzetnica Kristina Ercegović, leadership coach Mirta Fraisman Čobanov i trenerica face fitnessa Mia Šoškić, u razgovoru s glavnom urednicom Sense Izabelom Vrtar. Žene trebaju biti iskrenije jedna prema drugoj, ali prije svega, najvažnije je i najteže slušati samu sebe. One su u tome uspjele i iznova se trude to činiti svakoga dana - upravo se u tome i krije tajna njihova uspjeha, a  iskustva i savjete podijelile su s publikom okupljenom ispred Male pozornice u Parku Maksimir.

Mia Šoškić, unatoč tome što je vodila dva uspješna restorana u Splitu, jedan je odlučila zatvoriti kako bi se posvetila novoj strasti koja je s vremenom prerasla u posao – face fitnessu. Slušajući glas iz nutrine i poštujući vlastite želje, 'ugasila' je profitabilni posao, prestala brinuti o 20 zaposlenih i počela više pažnje posvećivati sebi. Kako kaže, najteže joj se bilo prestati identificirati s restoranom, no kada je prestala, njen je posao u face fitnessu procvao, a ona je osjetila mir i zadovoljstvo. Danas je prati velik broj obožavatelja na njezinu Instagram profilu Face fitness by MIA.

Sensa dan

Mirta Fraisman Čobanov, autorica knjige "Kako voditi sebe i druge", zna kako usmjeriti ljude prema rješavanju problema i izazova tako da se oslone na vlastite unutarnje snage. Na panelu je rekla kako je i njoj samoj bilo potrebno vrijeme da shvati kako ne mora nužno odustati od svih područja koja je zanimaju, te da može biti i ekonomistica i hipnoterapeutkinja i psihodramska psihoterapeutkinja te direktorica i voditeljica akademije Partus, da ne mora nužno odabrati jedan fokus u životu, kao što lifecoachi često savjetuju, već može biti sve što poželi! Naravno, uz rad na sebi i stalno učenje jer, tvrdi, najbolji lideri i jesu oni koji se ne posvećuju tek pukom učenju vještina, već razvoju osobnosti.

Mirta Fraisman ČobanovMirta Fraisman Čobanov

Kristina Ercegović, serijska poduzetnica, poslovna savjetnica i spisateljica te vlasnica Business Caféa i portala www.zeneinovac.com na panelu je opisala svoj put do uspjeha kao trnoviti i nelinearan, ali predivan. Poduzetnica je postala s 26 godina, u međuvremenu je prodala nekoliko tvrtki, postala majka, zbog čega je, kaže, njena karijera neko vrijeme bila u prvoj brzini, no danas kada je sin porastao, ponovno je u petoj. Ženama u publici savjetovala je da uvijek imaju svoj izvor prihoda i vlastiti novac, te naglasila da i u privatnom i u poslovno segmentu žene trebaju više delegirati i shvatiti da u tome nema ništa loše!

Sve tri gošće panela o ženskoj snazi, složile su se kako su im, osim rada ne sebi, mudrost i unutarnji mir unijele i godine te zaključile kako se u 40-ima osjećaju bolje no ikada.

Karmen Miletić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci