Oprah Winfrey: Ovom vježbom napunite svoj 'bankovni račun sreće'

Legendarna Oprah progovorila je o važnosti malih, svakodnevnih stvari. Vježbom ih učimo prepoznati, cijeniti i uživati u njima

Što vam je potrebno da budete sretniji? Što vam prvo pada na um? Mnogi će pomisliti na velike stvari: život u većoj kući, bolji posao, daleko putovanje... Sve su to veliki ciljevi koji ostvarenjem donose ogromnu količinu sreće. Prema Oprinim riječima, ostvarivanje velikih ciljeva može biti poput postizanja jackpota - osjetite veliku radost, odjednom. Poput polaganja većeg iznosa na vaš bankovni račun sreće.

Ali ono što često zaboravljamo jest da se sreća krije i u malim stvarima. To su najčešće besplatni i lako dostupni trenutci potpunog blaženstva poput šalice dobre kave ili šetnje prirodom. Ne koštaju ništa, a ispunjavaju naše dane radošću. 

Kako uspjeti: savjeti Oprah Winfrey

"Probudila sam se usred noći kako bih otišla na toalet, kao što to i obično radim. Kad sam pogledala kroz prozor, oduševio me prizor najvećeg, najnevjerojatnijeg mjeseca kojeg sam ikad vidjela. U tom trenutku podsjetila sam se da je svemir zasijao svijet sitnim darovima sreće za mene - i za vas, za sve nas da ih sakupljamo i uživamo", napisala je Oprah. 

Zato je poslušajmo i isprobajmo njezinu vježbu: zatvorite oči, duboko udahnite i pokušajte zamisliti što bi vam moglo donijeti sreću. Zadržite tu misao, razmišljajte o njoj. Kad otvorite oči, osvrnite se oko sebe i sigurno ćete pronaći jednu stvar koja ima potencijal, mogućnost da vas oduševi, začudi i razveseli. Radost je posvuda oko nas. Započnite pisati listu malih, svakodnevnih stvari koje vam donose sreću, koje će vam izmamiti osmijeh na lice.

"Bez obzira na to koliko su male stvari, zapamtite da je svaki detalj, svaka sitnica polog u vašem bankovnom računu sreće. Zato počnite ulagati, odmah sada!", savjetuje Oprah. 

Oprah: Nemoj propustiti sebe!

 

Pripremila: Ema Subotičanec, Izvor: oprahdaily.com

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci