Istezanjem do boljeg raspoloženja

Način kako držimo svoje tijelo reflektira naše mentalno stanje. Ali vrijedi i obrnuto - promjenom držanja možemo ne samo podignuti pogrbljeno tijelo nego i svoje raspoloženje

Zato, ako se osjećate loše, prekinite začarani krug negativnih emocija jednostavnom i kratkom vježbom istezanja. Bronni Page, australska učiteljica joge i wellbeing blogerica, pojašnjava da istezanjem gornjeg dijela tijela budimo živčani sustav, okrepljujemo osjetila i poboljšavamo emocije.

„Kad se potegnemo prema nebu, mišići između rebara dobro se rastegnu, dopuštajući plućima da se udahom više prošire. Taj dodatno dobiveni prostor omogućava da nova, svježa životna energija (prana) uđe u naše tijelo, um i dušu, puneći nas energijom i pozitivnošću“, objašnjava Page. Stanite tako da vam stopala budu u širini kukova.

Podignite i raširite ruke iznad glave, pazeći da ramena nisu podignuta prema ušima pa nagnite glavu, ruke i gornji dio torza unatrag, toliko da se osjećate ugodno. Zatim uskladite disanje s pokretom – udahnite dok dižete ruke prema gore, a izdahnite vraćajući se u početnu poziciju. Vježbu napravite 2 - 3 puta, a ponavljajte je tijekom dana kad god osjetite da vam je potreban poticaj i doza dobre energije.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci