Spa: odmor nakon odmora

Ako vaše tijelo treba okrepu nakon zabavnog i ispunjenog ljeta, pružite mu pažnju, nakratko se opustite i vratite snagu njegujući se iznutra i izvana

Je li vam se ikada dogodilo da ste se vratili s godišnjeg odmora umorniji nego kad ste napustili ured i dom? Premalo dana za dokoličarenje, previše pasivnog ili aktivnog odmora može djelovati suprotno od onog čemu služi ljetovanje – uživanju u okruženju najmilijih skrojenom prema vlastitim željama i mogućnostima. Pronalazite li se u ovim rečenicama, potreban vam je odmor nakon odmora. Isplanirajte gdje, kako i s kim želite provesti vikend. Sebično rezervirajte i vrijeme samo za sebe, prepustite se meditaciji, masaži ili kupki. Promijenite okruženje kratkim vikend bijegom u wellness centar ili vlastitu domu udahnite ugođaj SPA oaze. Inspirirajte se orijentalno-mediteranskim ambijentom Novi Spa centra u Novom Vinodolskom gdje je sniman prilog i gdje je održan i Prvi Sensa vikend. Uhvatite posljednje ovogodišnje sunčeve zrake i vratite duh i tijelo u ravnotežu.

welnes1Thalasoterapija

1. MORE JE ODUVIJEK BILO eliksir zdravlja i ljepote. U Novi SPA centru zastupljeno je u thalasso tretmanima gdje služi kao prirodni ljekoviti sastojak koji utječe na opću razinu zdravlja. Uz bućkanje u unutarnjem i vanjskom bazenu s morskom vodom, isprobajte caracalla kupku s učinkom hidromasaže dok podvodna rasvjeta igrom svjetlosti pridonosi opuštajućem ugođaju. Ova topla kupka nahranit će kožu mineralima, opustiti mišiće, umanjiti napetost uzrokovanu stresom i poboljšati cirkulaciju.
Caracalla kupka, 285 kn, Novi SPA.

2. MORSKU KUPKU KOD KUĆE pripremite s Epsonovom soli koja potiče pojačano znojenje te kroz epidermu čisti organizam od nakupljenih toksina. Epsonova sol, odnosno magnezijev sulfat, može se nabaviti u ljekarni, a njezinu blagotvornost zbog alkalnog učinka osjetit ćete u obliku opuštanja, smanjenja bolova u mišićima ili ublaživanja simptoma reume i artritisa. Nije zanemariv ni njezin antistresni učinak. Rastopite 500 grama Epsonove soli u nekoliko litara ključale vode i dodajte u kupku. Opuštajte se 15 minuta i pritom se nemojte sapunati jer sapun umanjuje učinak soli. Za aromaterapijski učinak dodajte do 15 kapi eteričnog ulja bergamota, lavande, ruže, limuna ili čempresa.

3. SITNA PLAVOZELENA MORSKA ALGA spirulina sadržava brojne vitamine, minerale i sve esencijalne aminokiseline zbog čega je, osim kao dodatak prehrani, zastupljena i u masažama koje tonificiraju kožu. Isprobajte nježnu masažu za učvršćenje epiderme grudi i ublaživanje strija. Nakon njege na bazi spiruline, od pilinga preko maske do različitih vrsta seruma za pomlađivanje i učvršćivanje, dekolte će mamiti poglede.
Thalasso spirulina za grudi, 270 kn, Thalasotherapia Opatija

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci