Sensa loves: Najčišći kozmetički high tech

Sve znanje i ljubav prema prirodnim aktivnim sastojcima stručnjaci iz francuske beauty kuće Novexpert pretočili su u kolekcije preparativne kozmetike koje moćno djeluju na sve izazove s kojima se susreće naša koža

„Tijekom života na kožu nanesemo više od stotinu kilograma kozmetike. Njegujući preparati prodiru duboko ispod kože te se njihove molekule nakupljaju u tijelu. Stoga, moraju sadržavati isključivo sastojke prirodnog podrijetla koji su dokazano učinkoviti i neškodljivi“, ističu stručnjaci iz francuskog laboratorija NovExpert koji je u kozmetičkoj industriji postavio nove standarde. Za svoje proizvode jamči da su „sto posto medicinski učinkoviti, hipoalergeni i biorazgradivi, a s nula posto sintetskih kemijskih tvari“.

Proizvodi NovExpert uopće ne sadrže konzervanse, no djelotvornost aktivnih sastojaka ipak je posve očuvana zahvaljujući patentiranoj tehnologiji „konzerviranja bez konzervansa“. Naime, voda u kozmetičkim proizvodima ujedno je hranjiva podloga za bakterije, pa se konzervansi dodaju kako bi spriječili njihovo razmnožavanje. Međutim, u NovExpertovu proizvodnom procesu voda se pretvara u gel u kojemu bakterije ne mogu opstati, pa se dobivaju preparati bez imalo bakterija.

Među NovExpertovim je patentima i Novaxyline – molekula koja se sastoji od ekstrakta smeđe alge i ramnoze, šećera dobivenog biofermentacijom. Smeđa alga jedinstven je čuvar vitalnosti stanica kože jer u njima smanjuje oksidativni stres, jedan od glavnih uzroka starenja. Ramnoza je, pak, prirodni katalizator koji omogućuje smeđoj algi da dopre do najdubljih slojeva kože. Na taj način Novaxyline snažno potiče pomlađivanje stanica i smanjenje bora.

sensa loves

Ova moćna molekula glavni je sastojak anti-aging linije Pro-Collagen, a nalazi se i u gotovo svim ostalim NovExpertovim proizvodima, u još nekoliko linija koje na sveobuhvatan način djeluju na razna stanja kože. Primjerice, Vitamin C linija briše mrlje, ujednačuje ten i čini ga blistavijim. Trio-Zinc, linija na bazi cinka, namijenjena je osobama s problematičnom kožom i aknama, a Magnesium, linija s magnezijem i probioticima, umiruje i najosjetljiviju, takozvanu reaktivnu kožu sklonu iritacijama i alergijama.

Općenito su sve NovExpertove formule visokotolerantne, što znači da ne sadrže nikakve tvari koje mogu izazvati nepovoljne reakcije. S druge strane, proizvodi obiluju biljnim ekstraktima čija su učinkovitost i podnošljivost pomno provjerene u kliničkim istraživanjima.

Među najistaknutijim sastojcima u NovExpertovim proizvodima je hijaluronska kiselina. Ona se inače prirodno nalazi u organizmu kao sastavni dio vezivnog tkiva. Ključna je za hidrataciju, a uz to drži na okupu kolagenska i elastinska vlakna u koži. Iako se hijaluron naziva kiselinom, riječ je o vrlo blagom polisaharidu (složenom šećeru) koji koži daje jedrinu i punoću. NovExpert koristi posve prirodnu inačicu hijalurona koji se biotehnologijom dobiva pomoću probiotičkih bakterija mliječne kiseline.

Budući da se hijaluronska kiselina u koži postupno gubi starenjem (do 50. godine razina hijalurona upola se smanjuje), NovExpert je osmislio posebnu hijaluronsku liniju za svjež i blistav ten u svakoj dobi. U ljetnim danima prava je blagodat micelarna otopina s čistom hijaluronskom kiselinom i umirujuća vodica u spreju koja sadrži više od milijardu molekula hijaluronske kiseline, a može se koristiti kao tonik, fiksator šminke, osvježivač tijekom dana...

Za brzo „navodnjavanje“ i „popunjavanje“ tena idealni su Booster HA (punjač bora čija je koncentracija jednaka onoj u dvadeset injekcija hijaluronske kiseline), Instant lifting serum koji zateže kožu već u pet minuta te Repulp krema i maska za preoblikovanje lica.

Novi hit u hijaluronskoj liniji je booster za usne Lip'up, obogaćen ekstraktom amazonske biljke Muira puama koju nazivaju „prirodnom viagrom“ jer izvrsno potiče prokrvljenost. Lip'up daje usnama svježinu, punoću te „konturira“ njihov oblik i zaglađuje bore. Povrh toga, učinak je vidljiv već nakon prve primjene.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci