Sensa loves: Alma K. - Mrtvo more kao izvor vitalnosti

Blagotvorne moći mrtvog mora u srži su izraelskog brenda Alma K. koji ih spaja s čistim biljnim ekstraktima i najfinijim prirodnim biljnim uljima te koži nudi vrhunsku njegu i umirujuć osjećaj

Mrtvo more je čudotvorno, prirodno, blago ispunjeno mineralima koji oživljavaju i obnavljaju kožu. Nalazi se na najnižoj točki na Zemlji, 423 metra ispod razine mora. S obzirom na to da nigdje ne otječe, voda se samo nakuplja, a intenzivno isparavanje ostavlja iza sebe bogat, hranjiv sediment soli, blata i minerala.

Tijekom godina, suvremena znanstvena istraživanja potvrdila su blagotvorne moći Mrtvog mora za kožu. Osobe s kožnim problemima iz cijelog svijeta, na preporuku dermatologa, odlaze upravo na obale Mrtvog mora, gdje se mogu vidjeti kako bogato crno blato mažu po koži lica i tijela.

I kupanje u ovom slanom jezeru, u kojem se zbog zasićenosti soli, zapravo, pluta, omekšava i njeguje kožu, ostavljajući je baršunasto mekom. Dodajmo tome da i brzo isparavanje Mrtvog mora u atmosferu pod niskim tlakom čini čak i disanje u ovom području terapijskim iskustvom. Stoga, nije čudno što je ovaj prirodni fenomen zaslužio titulu prirodnog dermatološkog lječilišta.

Intenzivna koncentracija 21 minerala, koje koža brzo apsorbira maksimalno povećavajući njihovu ljekovitu i regenerirajuću snagu, ključ je glasovite reputacije Mrtvog mora. Taj koncentrirani koktel minerala, bilo da se nalazi u obliku vode, soli ili blata, ublažava suhoću i upale kože, poboljšava elastičnost i čvrstoću, smanjuje pore, smiruje crvenilo, nadoknađuje izgubljenu vlagu te ublažava vidljivost linija.

Djelić blagotvornog Mrtvog mora donosi nam izraelski brend Alma K., čiji su proizvodi obogaćeni  regenerativnim moćima minerala, soli ili blata iz Mrtvog mora u kombinaciji s čistim biljnim ekstraktima i najfinijim prirodnim biljnim uljima. Rezultat su formule koje obogaćuju kožu. Konkretnije, voda iz Mrtvog mora iscjeljuje i obnavlja, blato stimulira cirkulaciju, regulira proizvodnju sebuma i dubinski čisti, a sol, koja sadrži jedinstvenu kombinaciju minerala, čisti pore i radi nježan piling.

Mineralni koktel u Alma K. proizvodima odlično se nadopunjuje s prirodnim biljnim esencijama, a među najkorištenijim su, primjerice: maslinovo, jojobino i arganovo ulje koje intenzivno hidratizira suhu kožu, neven i kamilica s umirujućim, protuupalnim i zaštitnim svojstvima te bijeli čaj, poznat kao riznica antioksidansa.

U njezi kože kozmetika Alma K. ima trostruki pristup: čišćenje, hidratacija i opuštanje, a ovo posljednje donosi gotovo ritualno SPA iskustvo u naš dom. Alma K. pro­izvode, inspirirane prirodom i lišene parabena, petrolatuma i mineralnih ulja, obožavaju kupci širom svijeta upravo zbog čistih, zdravih sastojaka i umirujućih osjećaja koje pružaju i koži i duši.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci