Sensa loves: Ajurvedske biljke za njegu i zaštitu oralnog zdravlja

Spoj tradicionalnih ajurdvedskih znanja o zdravlju i najnovijih istraživanja u srži su zubnih pasti brenda himalaya herbals. Birani sastojci ciljano djeluju na oralno zdravlje i održavanje njegove ravnoteže

Ajurveda je najstariji medicinski sustav na svijetu koji smatra ljudski život kombinacijom tijela, osjećaja i duše. Tako je postizanje optimalnog zdravlja moguće samo ako smo zdravi na tjelesnoj, mentalnoj i duhovnoj razini. Ajurveda naglašava prevenciju bolesti i pomlađivanje organizma, a posebnu pažnju pridaje holističkoj brizi, počevši od zdrave prehrane i prirodne njege do higijene tijela i uravnoteženog načina života.

U tradicionalnoj indijskoj medicini biljke imaju veoma važnu, čak i ključnu ulogu. Smatra se da se od oko 45 tisuća biljnih vrsta u Indiji oko 20 tisuća koristi u iscjeljujuće svrhe. Indijci biljke koriste na razne načine, od kuhanja s ljekovitim začinima do spravljanja obloga i oralnih pripravaka.

Ajurvedska enciklopedija zdravlja za očuvanje oralnog zdravlja preporučuje miswak, biljku čiji naziv na arapskom jeziku znači „štapić za čišćenje zuba“. Njezino je korištenje za zaštitu i njegu oralnog zdravlja zabilježeno prije čak sedam tisuća godina, a s razlogom se zadržalo i do danas.

Pokazalo se da miswak ima snažno antibakterijsko djelovanje, što doprinosi zdravlju zuba i zubnog mesa, umanjuje nastanak karijesa, plaka i gingivitisa, ojačava desni i smanjuje neugodan zadah.

sensa loves himalayaOvu čudesnu biljku nevjerojatnih sposobnosti upotrebljava i Himalaya Herbals, tvrtka koja u svoje proizvode od 1930. godine implementira znanja 5000 godina stare ajurvedske medicine. Kombinirajući stara i bogata znanja s modernim metodama, Himalaya Herbals stvara sigurne i učinkovite biljne proizvode za kompletnu njegu i zaštitu oralnog zdravlja.

Liniju proizvoda za desni čini šest pasti za zube: Complete Care koja 12 sati pruža potpunu njegu i zaštitu, Sparkly White koja zube nježno izbjeljuje bez kemijskih izbjeljivača, Mint Fresh za svježiji dah, Sensi Relief namijenjenu osjetljivim desnima, Active White gel za bijele i sjajne zube te najnovija Sensi-White pasta za zube bazirana na tehnologiji biljnih enzima koji održavaju zube bjeljima.

Obogaćena je ekstraktom špinata koji smanjuje osjetljivost zuba. Za zdravlje osjetljivih zuba i desni tu je Dental Cream, najprodavanija Himalayina pasta za zube.

Obogaćena je nimom koji se bori protiv bakterija i lošeg zadaha, miswakom koji sprečava krvarenje desni i narom, poznatim po antibakterijskim i antioksidacijskim svojstvima. Potencijalno štetan natrijev fluorid zamijenjen je prirodnim i neškodljivim kalcijevim fluoridom. Za razliku od natrijeva fluorida, kalcijev fluorid je prirodni sastojak neškodljivih svojstava, a ima jednaku ulogu - hrani caklinu i pomaže da zubi ostanu zdravi.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci