Kanabis: Hit sastojak za njegu kože

Bilo da se radi o čokoladi, svijećama ili odjeći, CBD se nalazi posvuda a preuzeo je i svijet ljepote i njege kože. Od seruma i krema za sunčanje do sredstava za čišćenje, na policama drogerija pruža se mnoštvo proizvoda natopljenih konopljom. Istražujemo je li ih vrijedno iskušati...

Dobro je poznato da industrijska konoplja sadrži za kožu blagotvorne omega-6 masne kiseline (i to gama-linolensku i linolnu masnu kiselinu) te omega-3 masne kiseline (alfa-linolensku), ali i više od 400 različitih spojeva, od čega su oko stotinu spojeva fitokanabinoidi - spojevi koji nisu otkriveni ni u jednoj drugoj biljci.

Jedan od njih je kanabidiol ili skraćeno CBD, koji čini 40 posto ekstrakta industrijske konoplje. Upravo će taj sastojak biti važan u proizvodima za njegu kože u godinama pred nama. Najavili su to prognozeri wellness trendova jer se internetska potraga za njim povećala za čak 367 posto!

Razlog su njegove moćne karakteristike - dokazano je njegovo snažno protuupalno djelovanje, pomaže umiriti kožu, što ga čini sjajnim sastojkom u proizvodima za njegu akni, smanjuje crvenilo i obnavlja stanice. Ujedno, slovi kao odlična pomlađujuća molekula jer prevenira oksidacijska oštećenja stanica, jednako dobro ili čak bolje od vitamina C i E.

M.D.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci