Isprobali smo 100 % prirodnu, profesionalnu boju za kosu

Profesionalna usluga bojenja doživjela je svoju prirodnu renesansu! U naše salone napokon je stigla Botanéa, prva L’Oréal Professionnel 100 % biljna boja za kosu. Isprobala ju je naša glavna urednica Izabela Vrtar, pročitajte njezino iskustvo

Izabela Vrtar, glavna urednica Sense

Izabela Vrtar, glavna urednica Sense

U želji za što prirodnijim odabirima u svakom segmentu života, do sada je bojenje kose uvijek bilo ono što nisam uspjela uklopiti u taj plan. Poput većine žena koja boji kosu, i sama sam svaka dva do tri mjeseca svoju „obnavljala“, koristeći klasičnu boju u frizerskom salonu. Kućno bojenje za mene nije bila opcija jer su me iskustva iz mlađih dana nagnala da savršenu boju tražim isključivo kod profesionalaca.

Stoga me, s obzirom na manjak prirodnih izbora u profesionalnoj njezi kose, prije nekoliko mjeseci oduševila vijest da L’Oréal Professionnel na tržište lansira svoju prvu 100 % prirodnu i vegansku boju za kosu – BOTANĒA. Stvorena u suradnji s vrhunskim koloristima te bazirana na biljnim pigmentima, najavljivala je ono što su mnoge žene poželjele u svojoj beauty rutini – prirodan i siguran način profesionalne koloracije sa savršenim rezultatom.

Strpljivo sam pričekala mogućnost da je i sama isprobam, u međuvremenu još jednom bojeći kosu na klasičan način. Priliku za osvježenje boje, ali i potpuno novi doživljaj bojenja kose, dobila sam u jednom svojih omiljenih zagrebačkih salona u centru Zagreba – Dessange. Kao salon s vrhunskom uslugom, Dessange je među prvima prepoznao potrebu za takvom bojom i svojim klijenticama ponudio priliku da isprobaju Botanéu.
L’Oréal Professionnel L’Oréal Professionnel L’Oréal Professionnel

Linija Botanéa sastoji se od tri ključna, biljna pigmenta za kreiranje na desetke tonova - indiga, kane i sene. Ovisno o boji kose i željenom rezultatu, kombiniraju se u određenim omjerima, miješaju se s toplom vodom te se nanose na opranu kosu. U dogovoru s koloristicom Tihanom Rajzer iz salona Dessange, odlučili smo osvježiti moju uobičajenu boju i dodati joj brončani ton, savršen za ljetne mjesece.

Tihana je tada uz pomoć posebno osmišljene mobilne aplikacije, nakon što je upisala sve parametre moje kose - od stanja, trenutačne boje i krajnjeg željenog rezultata - saznala omjer potreban moju novu, savršenu boju. „Umutila“ ju je uz pomoć kane i sene, pažljivo pazeći na postotak u kojem se koriste.

Indigo se nije našao u mojoj savršenoj kombinaciji jer je on idealan za tamnije tonove kose s plavim ili ljubičastim akcentima, dok kana donosi tople, bakrene tonove i koristi se za pripremu plavih, bakrenih i smeđih nijansi. Sena je tu za fiksiranje boje, ali i za sjaj te se preporučuje ženama koje ne žele mijenjati nijansu vlasi, ali žele izniman i dugotrajan sjaj.

L’Oréal Professionnel L’Oréal Professionnel

Nakon što mi je Tihana nanijela boju, pričekala sam pola sata dok se upije. Ono na što me je „upozorila“ bila je činjenica da pigmenti imaju iznimno prirodan miris koji možda nekome neće biti po volji. No, meni je baš taj trenutak – kada pri udisanju nema kemijskog mirisa koji je ponekad jako oštar za udisanje – bio iznimno važan.

I ne samo to, boju na kosi nisam ni osjetila, nije bilo peckanja ili svrbeža. Ipak, kao i za svaku boju, i ovu je prije upotrebe potrebno nanijeti na kožu kao provjeru hoće li se na njoj pokazati reakcije.

L’Oréal Professionnel L’Oréal Professionnel

Ono što je slijedilo nakon ispiranja kose bilo je slatko iščekivanje. Već „na mokro“ primijetila sam prirodnost boje i ono što pri koloraciji uvijek priželjkujem - dojam prošaranosti kao su mi „izvukli“ pramenove. Stilistica Nikolina Čakanić frizurom je samo istaknula ono što sam već naslutila – sjajnu, zdravu i prirodnu boju.

Nijanse koje su se prelijevale po kosi tonski su mi savršeno pristajale, nije bilo dojma „kacige“, tj. jednoličnosti nijanse. Bojanjem Botanéa Tihana je dobilo savršeno stopljenu i razigranu boju. 

L’Oréal Professionnel L’Oréal ProfessionnelKoloristica Tihana Rajzer i stilistica Nikolina Čakanić s Izabelom

Meni najvažnije bila je prirodnost cijelog procesa i činjenica da sam željeni izgled dobila proizvodom koji ne sadrži kemikalije i štetne tvari. Veliki plus je i da biljni pigmenti, osim nijansiranja, kosi pružaju i uvijek dobrodošlu njegu te da su njihovi učinci dugotrajni.

L’Oréal Professionnel

Ono što me veseli jest da sada napokon, kada me netko upita: „Je li ti to prirodna boja“, mogu odgovoriti: „Da, prirodna je“!

L’Oréal Professionnel L’Oréal Professionnel

Bojenje i frizura: salon Dessange

Make up: Ivana Ačkar za Lancome

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci