Holistički beauty detoks: 40 dana do blistave kože

Uz ovaj kompletan vodič za cjeloviti beauty detoks, izvana i iznutra, po preporuci aromaterapeutkinje Anamarije Pažin Morović, nakon 40 dana vaša će koža poprimiti zdravi blistavi sjaj, a i psiha će vam biti zahvalna!

Mnoge od nas rade od kuće ovih dana, pa vjerojatno ima puno žena koje su prestale nositi make up. Ako ste se odrekle šminkanja, koža će vam biti zahvalna jer joj dopuštate da, nepokrivena slojevima pudera, rumenila i drugih sintetičkih preparata, „prodiše“ i brže se iscijeli. Da biste joj pomogle u procesu regeneracije i uspostave balansa, iskušajte holistički detoks prema preporuci aromaterapeutkinje Anamarije Pažin Morović, vlasnice zagrebačkog Laurus Slow Spa centra.

„Ovaj detoksikacijski režim od tri koraka obuhvaća cjelovitu detoksikaciju – njegu kože iznutra i izvana, ali i detoks misli i osjećaja jer je koža jako osjetljiva na sve unutarnje i vanjske promjene“, pojašnjava aromaterapeutkinja. Savjetuje da ga se pridržavamo najmanje 40 dana a idealno bi bilo da ciklus potraje tri mjeseca. Kada počnete primjećivati svježiji ten, poboljšan tonus i vlažnost kože, ali i povećanu razinu energije, kao i unutarnji mir i radost, vjerujemo da će vam navedeni režim s užitkom prijeći u naviku.

1. Korak: Koža blista iznutra prema van

Prehrana je važan element detoksikacije i ako ćete uvesti samo jednu promjenu, eliminirajte šećere. Šećer oslabljuje kolagen i imunitet a može potaknuti upalne procese. Da bi se vidjeli rezultati, bilo bi izvrsno da 40 dana postite od svih vrsta šećera tj. svih slatkih okusa, prirodnih i rafiniranih, sladila i zamjena za šećer. Od voća su dozvoljene kisele jabuke, limun, žuti grejp, borovnice.

Od dodataka prehrani, aromaterapeutkinja savjetuje konzumaciju ekstrakta preslice i minerala silicija jer osnažuju vezivna tkiva: kosu, nokte i kožu. Kako vezivno tkivo treba vremena za obnovu, unos spomenutih suplemenata trebao bi trajati oko tri mjeseca da se primijete benefiti. Za održavanje balansa crijevne mikroflore, koji uvelike utječe na zdravlje kože, dobro je konzumirati i probiotike.

Holistički beauty detoks: 40 dana do blistave kože

2. Korak: Za živog čovjeka je živa kozmetika

Našoj vibraciji i senzibilitetu ne odgovara konvencionana, sintetička kozmetika koja daje kratkotrajni učinak, poput "prividnog" osjećaja mekoće i hidratacije. Radije birajte prirodnu, po mogućnosti personaliziranu kozmetiku baziranu na hidrolatima, eteričnim i biljnim uljima i ekstraktima, te glinama i biljnim prahovima.
Ulje umjesto kreme
Odaberite jedno hladno prešano ulje bogato esencijalnim masnim kiselinama i vitaminima kao zamjenu za dnevnu i/li noćnu kremu. Ulje avokada ili ploda divlje ruže odgovarat će svim tipovima kože, savjetuje aromaterapeutkinja, a najbolje ga je nanijeti na još vlažnu kožu lica utapkavanjem.

ulje bjuti
Pročišćavajuća maska od gline
Maska od zelene gline izvrsno čisti kožu a jednostavno se priprema. Dovoljno je oko 10 grama zelene gline pomiješajti s par kapi prokuhane ili destilirane vode. Dobivenu smjesu namažite na lice, izbjegavajući područja oko očiju i usana.

Osobe sa suhom i zrelom kožom, masku mogu ostaviti da djeluje do 5 minuta, i koristiti je najviše dva puta tjedno kroz period od tri mjeseca. Osobe s masnom i mješovitom kožom, masku mogu na licu držati do 10 minuta, i koristiti 2-3 puta tjedno kroz period od tri mjeseca. Osobe s masnom i nečistom kožom, sklonom aknama, u masku mogu dodati 3-4 grama aktivnog ugljena u prahu, a osobe s osjetljivom kožom bi zelenu glinu trebale zamijeniti bijelom koja ima nježnije pročišćavajuće djelovanje.

glina

Samomasaža lica
Da biste pomladili izgled kože, aromaterapeutkinja savjetuje da svoje uljne mješavine i pripravke na lice nanosite samomasažom. Samo dvije minute samomasaže, ujutro i navečer, poboljšat će cirkulaciju, tonus kože, ublažiti postojeće bore i spriječiti nastanak novih te općenito vratiti svježinu u izgled lica.3. Korak: Detoks misli

Možemo se njegovati izvana najfinijim pripravcima, piti najbolje suplemente ali ako su nam misli toksične, to će se unatoč prethodnim koracima, odraziti na našu ljepotu. Zato je nužno redovito prakticirati relaksacijske tehnike i slušati svoje tijelo.
Meditacija
Svakodnevna meditacija donosi mir, sposobnost da se oslobodimo nepotrebnih misli i da se bolje nosimo sa svakodnevnim izazovima. Odvojite vrijeme za meditaciju, uvedite ju u svoju dnevnu rutinu kadgod je to moguće. Jer, našu ljepotu čini i ono nevidljivo, način na koji zračimo prema drugima, prema svijetu oko nas.

meditacija žena

Slušajte svoje tijelo, a ne reklame
Naše tijelo uvijek šalje poruke, pa tako i koža a na nama je da ih naučimo slušati i povezati promjene na koži sa situacijama ili osjećajima. Možete naučiti razaznati što je za vas "toksično" a što podržavajuće. Za početak, možda biste mogli osjetiti kremu ili ulje na svojoj koži i vjerovati svom osjećaju umjesto reklami ili nečijoj preporuci.

Pripremila: Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci