Upute za čišćenje prostora dimom

Ako ste odlučili okaditi dom dimom ljekovitog bilja ili smole, ovo su osnovne smjernice

1. Čišćenje prostora dimljenjem može se provoditi brzinski, svakodnevno ili ritualno, primjerice jednom tjedno ili mjesečno, ali i u formi rjeđih, svečanih ceremonija prije ili nakon velikih događaja: useljenja u novi prostor, odlaska gostiju, proslava, velikog pospremanja te nekih tužnih ili napetih situacija u domu.

2. Prije zadimljavanja preporučuje se dobro pospremiti i temeljito očistiti prostor da bi se stvorilo mjesta za nove, pozitivne transformacije.

3. Prije samog paljenja, nekoliko puta duboko udahnite i izdahnite, opustite se i usredotočite na svoju namjeru da očistite prostor od svega negativnog i dozovete ono što želite.

4. Osim prostora u kojima živimo i radimo (također i, primjerice, automobila), mirisnim dimom možete pročistiti i svoje vlastite energije: rukama prinesite dim do područja srca, preko zatvorenih očiju, trećeg oka i glave, zatim nastavite kroz vrat, solarni pleksus, sakralnu i korijensku čakru, te završite s nogama i na kraju stopalima.

5. Zadimljavati možete i predmete, primjerice, namještaj i odjeću koje je prethodno netko koristio kako bi se uklonili energetski otisci bivših vlasnika.

6. Dok se krećete po prostoru šaljući mu blagoslove, vizualizirajte nježnu, podržavajuću energiju. Prođite sve prostorije u stanu ili kući (uključujući i podrum i tavan), usmjeravajte dim tako da ispuni sve kutove i površine, a možete otvoriti i ladice i ormare.  

7. Na kraju rituala ugasite žar ako još gori, očistite upotrijebljeni pribor i otvorite širom prozore. Pepeo možete prosuti po vrtu ili teglicama cvijeća, kao izraz zahvalnosti zemlji iz koje su upotrijebljene biljke niknule.

8. Pokušajte nabaviti komadiće mističnog svetog drva palo santo iz prašuma Ekvadora koje se koristi još od vremena Inka koji su ga smatrali ljekovitim za dušu i tijelo. Mirisom je nalik onima iz grupe citrusa i bora, a dovoljno ga je zapaliti te kao s čarobnim štapićem prolaziti kroz interijer.

Čišćenje prostora ceremonijom dimljenja - otkrijte mir i harmoniju u domu

Biljke koje možete zapaliti za energetsko čišćenje prostora

Kako napraviti biljni snopić za čišćenje prostora dimom

Smole za energetsko čišćenje prostora

Irena Zrinski

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci