Što je sveti prostor i kako ga stvoriti u vlastitom domu?

Stvaranje svetog prostora je nalik proljetnom čišćenju za uklanjanje negativnih vibracija i pozivanje dobre energije. Dobra energija odnijet će osjećaj umora i bolesti te potaknuti produktivnost, bolje odnose i smanjiti nesuglasice

Sveti prostor je područje u kojem možete osjećati smirenost, zdravlje, ljubav i radost. Sveti prostor ne znači samo boravak u duhovnoj zgradi, već i stvaranje atmosfere u vašem životu zbog koje se osjećate mirno.

Stvaranje svetog prostora nije samo dobro za detoksikaciju vašeg tijela već je to poput potpunog proljetnog čišćenja za uklanjanje negativnih vibracija i pozivanje dobre energije. Dobra energija odnijet će osjećaj umora i bolesti te potaknuti produktivnost, bolje odnose i smanjiti nesuglasice.

Čišćenje doma od nereda

Ponekad, ako prolazite kroz teško vrijeme, to može biti zato što vam treba emocionalno i duhovno čišćenje. Postoje različite stvari koje možete učiniti za čišćenje kuće.

Prvo počnite uklanjati nered. Riješite se te nepotrebnih stvari sa stola. Prestani samo bacati stvari. Skloni ih na njihovo mjesto. Zatim pogledajte stvari koje godinama niste koristili i prodajte ih na E-bayu, darujte ih u dobrotvorne svrhe ili ih jednostavno reciklirajte.

Sve one stvari koje pohranjujete čine vašu kuću pretrpanom, skučenom i skupljaju prašinu što vas čini bolesnima. Možda će vam trebati neko vrijeme, ali prođite kroz svoje stvari sobu po sobu i uskoro ćete vidjeti kakav je osjećaj imati kuću koja nije neuredna.

Pozitivni ioni

Jeste li znali da možete kupiti generatore negativnih iona koji se uključuju i otpuštaju negativne ione u cijelu kuću? Slane lampe imaju sličan učinak. Revitaliziraju zrak na sličan način kao slani zrak na plaži.

To može učiniti da se osjećate opuštenije kad ste budni i pomoći vam i da bolje spavate. Promjena raspoloženja stvara vam sveti prostor za spavanje.

Budite kreativni

Kada ste zadnji put učinili nešto kreativno? Otpjevali pjesmu? Plesali? Slikano ili skicirano? Sve ove stvari pomažu u povećanju vaše kreativnosti, radu na vašoj drugoj i četvrtoj čakri i oslobađanju dobre energije u vašu okolinu.

Kad se zabavljate i radite stvari koje volite, to je duhovno detoksificiranje - potpuno čišćenje za uklanjanje negativnih vibracija i pozivanje dobre energije.

Dobra energija odnijet će osjećaj umora i bolesti te potaknuti produktivnost, bolje odnose i smanjiti prepirke. Dok to radite, vaša će kuća osjetiti vibracije i uzdizanje stvarajući područje svetog prostora u kojem ćete živjeti.

Biljke za pročišćavanje prostora

Nemoguće je osjećati se tužno ili uzrujano kad radite nešto što volite. Kadulja, lavanda i bizonska trava pročišćujuće su biljke.

Spaljivanje kadulje uklanja negativnu energiju i potiče pojačavanje dobre energije. Kada prolazite kroz svaku sobu sa zapaljenom kaduljom, razmislite o tome kako ukloniti bilo što negativno i poslati u svemir. Obavezno nekoliko puta idite gore-dolje u kutovima i iza kauča i drugih mjesta do kojih možete doći.

Energetsko čišćenje doma kaduljom

Paljenje svijeća od pčelinjeg voska također oslobađa negativne ione i stvara toplo žuti sjaj koji će smanjiti razinu stresa. Također, dodajte u aromar ili difuzor nekoliko kapi eteričnog ulja poput lavande i tamjana za ublažavanje stresa ili ruže i geranija za ravnotežu hormona.

Feng shui

Ovo su samo neke od stvari koje možete učiniti u svom domu da biste stvorili sveti prostor, utočište u kojem se možete opustiti i pomladiti. Umjetnost Feng shuija je stvaranje mirnog raspoloženja svetog prostora i izvan vas i unutar vaših osjećaja.

Ono što je vani može biti i odraz onoga što se događa u vama i obrnuto, pa ako želite stvoriti sveti prostor, morate obratiti pažnju na oboje. Možete pozvati i stručnjaka za Feng shui da redizajnira energiju u vašem domu i da vam nekoliko savjeta kako svoj prostor pretvoriti u vlastito sveto utočište.

Izvor: www.wellbeing.com.au

Tena Ožegić

Ostali članci