Dobra organizacija je pola posla: Upoznajte ‘knolling’

Sve popularnija organizacijska tehnika

Spremili ste ljetnu garderobu, jesensko-zimsku ste posložili u prve redove polica, ono što više ne nosite donirali ste i reciklirali, ali nered u obliku nagomilanih knjiga, nakita, uredskog pribora, igračaka i dalje sa svake površine bode oči? Da biste ih uredno složili, iskušajte knolling, što doslovno znači: slaganje pod pravim kutom.

To je organizacijska tehnika koja sve predmete slaže tako da međusobno budu pod pravim kutom – zamislite to kao spoj nizozemskog slikara Mondriana i američke kraljice doma Marthe Stewart. Da biste to postigli, izbacite one predmete koje ne koristite svaki dan, a preostale grupirajte prema kategorijama (npr. knjige s bilježnicama, olovke s papirima itd.) i postavite ih tako da jedan prema drugome stoje pod kutom od 90 stupnjeva i tako složeni tvore kvadrat ili pravokutnik.

Ova metoda slaganja, koja potječe iz 1987. godine, sve je popularnija, posebno u fotografiji (na Instagramu se može naći više od 35 tisuća slika s #knolling), a od neuredne hrpe predmeta stvara pravo malo umjetničko djelo.

Pripremila Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci