Čist dom - početak novoga života

Jeste li ikad pomislili da jedna tako malena stvar poput pospremanja doma može potpuno preobraziti život, promijeniti naš način razmišljanja, a time i budućnost? Japanka Marie Kondo tvrdi da može

Čarolija pospremanja koja će vam promijeniti život

Neuredan dom odraz je neurednog uma – zasigurno ste već negdje čuli ovu rečenicu. I znate koliko je istinita jer čist i pospremljen dom raduje nas i opušta, u njemu se lakše koncentriramo na važne stvari, više uživamo s obitelji i gostima... A jeste li ikad pomislili da jedna tako malena stvar poput pospremanja doma može potpuno preobraziti život, promijeniti naš način razmišljanja, a time i budućnost? Japanka Marie Kondo tvrdi da može.

Ona je svoju priču o uspjehu započela pospremanjem vlastite sobe kao petnaestogodišnjakinja, a danas vodi iznimno uspješnu tvrtku u Tokiju koja pomaže ljudima u organiziranju i pospremanju domova. Svoju tajnu podijelila je sa svijetom u knjizi Čarolija pospremanja koja će vam promijeniti život koja je vrlo brzo postala bestseler. Ako se držite uputa iz knjige i pravilno primijenite njenu metodu naziva KonMari (izvedenica njezina imena i prezimena), odnosno najprije se riješite nepotrebnih stvari i kompletno organizirate prostor u jednom valu, autorica tvrdi da više nikada nećete imati problema s neredom.

Biti sretan

Mogli biste postati uspješniji, odreći se negativnih aspekata svojega života, uvidjeti da je određena veza loša i okončati je, mogli biste prestati osjećati tjeskobu i, na primjer, napokon se riješiti kilograma koje želite izgubiti. To potvrđuju i iskustva njezinih mnogobrojnih klijenata, čija svjedočanstva navodi i u knjizi, a kojima je čist dom donio i čist početak novoga života.

Od malih, naoko nebitnih stvari, poput svakodnevnog pospremanja ženske torbe (jer to torbe čini dugovječnijima, a mi više pazimo na stvari u njoj), do velikih, konkretnih savjeta kojima ćete preobraziti izgled doma, ova „kraljica urednosti“ inspirira nas da se prepustimo avanturi osviještenog pospremanja i uči nas kako reći zbogom stvarima koje su davno ispunile svoju svrhu. Jer istinska svrha bacanja stvari koje nam nisu potrebne i čuvanje samo onih bitnih je, kako kaže Marie Kondo, biti sretan.

Marie Kondo

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci